UKE 37 OG STATUSOPPDATERING

Da har jeg kommet meg helt til uke 37, og lillesøster er egentlig velkommen når som helst nå! Men jeg får vel holde henne inne litt til. Akkurat som at hun har tenkt seg ut noe tidligere allikevel! haha. Heldigvis får jeg ikke gå over tiden denne gangen, men jeg hadde nok gjort det igjen om det ikke var pga svangerskapsdiabetes. 

Her er i hvert fall bilder fra idag, 37 fullgåtte uker og statusoppdatering↓

♥ TERMIN: Første UL: 30.mai Andre UL: 8.juni (Jeg vet med ganske stor sikkerhet at termin er 30.mai, så det er denne datoen jeg har valgt å forholde meg til selv!)

♥ UKER PÅ VEI: 37 + 0 dager.

♥ UKER IGJEN: Ca. 3 uker

♥ KJØNN: Lillesøster.

♥ NAVN: Mie♥

♥ NESTE KONTROLL: Hos jordmor 11.mai

♥ SØVNMØNSTER: Sover stort sett hele dagen.

♥ AKTIVITET: Mye aktivitet når hun er våken. Litt på dagtid, når jeg har spist og drukket. Ellers veldig aktiv på kvelden, og spesielt når jeg har lagt meg.

♥ VANN I KROPPEN: Nei, det syns ikke i hvert fall.

♥ KYNNERE: Hele tiden. Hatt kynnere fra ganske tidlig i svangerskapet. Dette slet jeg også med i forrige svangerskap. I det siste har de vært veldig intense, så kroppen forbereder seg nok veldig til fødsel nå.

♥ VEKT: Gikk først opp 10kg, men hadde gått ned 1kg på sist kontroll, så 9kg.

♥ STREKKMERKER: Ingen nye. Er vel ikke mulig å få flere steder, etter de jeg fikk da jeg gikk med Nicolai! haha..

♥ PLAGER: Kynnere flere ganger om dagen, svimmelhet pga kynnere og bekkenløsning. Det er vondt å stå, sitte, gå og ligge... Jeg er også utrolig trøtt og sliten. Kunne sovet hele tiden om jeg hadde kunnet, og benytter hver anledning jeg får til å få litt søvn. I tillegg til dette har jeg også fått svangerskapsdiabetes.

♥ HUMØR: Opp og ned. Merker tålmodigheten er svært kort i de fleste situasjoner. En utfordring å være gravid og mamma til en aktiv treåring.

♥ UTÅLMODIG: Ja, nå gleder jeg meg veldig til å bli ferdig. Og selvfølgelig veldig spent på hvordan hun ser ut!

♥ CRAVINGS: Ingenting spesielt.

♥ UTSTYR: Seng med madrass, dyne, sengetøy og sengehimmel, vogn med stelleveske, dyne og dynetrekk, vugge, stellebord med stellepute, håndklær, vaskekluter og diverse stelleprodukter, badebalje på stativ, babygym, klær, babynest, bilstol og vognpose.

♥ BARNEROM: Sover på mitt rom.

♥ MELK: Jepp, det har jeg hatt en stund.

♥ TUNGT: Ja, veldig tungt.

♥ HØYGRAVID: Ja.

♥ HODET FESTET: Vet ikke.

♥ LEIE: Ligger med hodet ned.

♥ TANKER OM FØDSELEN: Jeg smågruer meg. I og med at det gikk som det gikk sist. En lang og slitsom fødsel som endte i KS. Aldri vært så skuffa, men samtidig så letta noengang. Var utrolig utslitt, og han ville ikke ned, så det måtte bare ende med KS. Jeg har veldig lyst til å klare det denne gangen, men vet ikke om jeg hverken tør eller orker at det samme skjer en gang til. Nå har jeg fått svangerskapsdiabetes i tillegg, og lillesøster ble målt til 3000g igår (uke 36+6). Hun legger fort på seg fordi alt sukkeret jeg får i meg går rett til henne. Jeg prøver å passe veldig på hva jeg spiser. 

♥ SYKEHUSBAGEN: Ikke pakket.SYKEHUSBESØK OG STOR BABY

God kveld, alle! 

Jeg har jo som tidligere nevnt vært så uheldig og fått svangerskapsdiabetes. Jordmor henviste meg derfor til vekstkontroll ++ på sykehuset for en stund siden, og idag hadde jeg time. Legen jeg møtte var veldig tydelig og hyggelig. Hun tok en ultralyd og ga meg en kjapp "kostholdsveiledning". Hun fortalte bare kort hva jeg absolutt ikke skulle spise/drikke, og hva jeg burde spise/drikke, men jeg ble også henvist videre til diabetespoliklinikken.

Dagens målinger av lillesøster viste at hun allerede er oppi 3000g, så det blir ingen liten baby denne gangen heller. Noe jeg selvfølgelig har regnet med, så vi får bare se hvordan dette ender. Jeg gruer meg ikke noe særlig mindre til fødsel akkurat så det skal bli veldig spennende! Det er jo for sent å angre, og jenta skal ut på en eller annen måte uansett! Jeg gleder meg uansett til å bli ferdig, for nå er alt virkelig et stort ork. Det er snart ikke et eneste sted igjen jeg ikke har vondt, og det er tungt og veldig slitsomt. 


Tatt idag uke 36+6. Instagram: ETMAMMALIV

 

Nå skal jeg straks legge meg under dyna, så krysser jeg fingrene for at jeg klarer å sove lenge imorgen! 

Ha en fin kveld videre!♥

40 DAGER IGJEN OG OFFISIELT HØYGRAVID

God morgen, alle! Det er mandag - ny uke med nye muligheter!

For min del er det ikke en hvilken som helst mandag. Det er nemlig akkurat 40 dager igjen til termin, og jeg er offisielt høygravid! Den ene appen viser at jeg er i uke 34+4 og den andre i uke 34+5, men begge viser at jeg har 40 dager igjen. Jeg har i selvfølgelig valgt å følge den appen som viser at jeg er 35+5 idag! haha..

Tenkte å få handla inn det siste vi trenger av bleier, stelleprodukter osv, før jeg får pakket bagen som skal være med på sykehuset. Det er nok like greit å ha den klar snart. Ellers er planen å få vasket sengetøy til seng, vugge og vogn. Det er det eneste som ikke er vasket. Må også kjøpe inn et par laken til, gulpekluter, flere håndklær osv. Så dette skal vi også få gjort ganske snart. Nå vil jeg bare bli ferdig med innkjøpene, så ikke jeg har mer hengende over meg. 

Dette svangerskapet har plutselig gått utrolig fort allikevel, selv om jeg til tider har hatt lyst til å rive av meg håret pga alle plager og tiden som har gått så sakte. Men nå sitter jeg altså her og har 40 dager igjen og er blitt høygravid. Sprøtt! Ønsker alle en fin uke!

DU VET DU ER GRAVID NÅR..

Det finnes jo en hel masse ordtak med "du vet du er gravid når..", som for eksempel, 

>>du vet du er gravid når du setter vekkeklokka på 20 minutter tidligere så du rekker å kaste opp<<. 

Jeg syns det er hysterisk morsomt å lese andres, så jeg tenkte jeg skulle dele mine "du vet du er gravid når.." med dere både fra mitt forrige svangerskap og dette svangerskapet. Del gjerne dine i kommentarfeltet, så jeg har noe å le av! *fnis* 

Når alle plutselig begynner å "klå" på magen din, og tydeligvis syns det er helt greit.
(Faktisk det verste jeg vet med å gå gravid, så vennligst ikke gjør det!)


Når du våkner hver gang du må snu deg til andre siden, 
 
for å kunne konsentrere deg om å snu deg på den måten som er minst ubehagelig eller gjør minst mulig vondt.

 

◊ Når du 22:55 får akutt lyst på is, og butikken stenger om fem minutter. Og den isen MÅ du bare ha. Du orker selvfølgelig ikke dra selv, og sparker samboeren ut døra.

 

◊ Når du drar i butikken for å kjøpe brød til 30kr, og kommer hjem med en bærepose fylt med godsaker og en kvittering på 200kr.


◊ Når du plutselig ser ut som en pelsdott, fordi å barbere seg plutselig tar en time, og ikke ti minutter i dusjen som det gjorde før.


◊ Når du må sitte på toalettet for å få på seg undertøy og bukser, fordi du ikke klarer å bøye deg ned for å dra opp klærne når du står.


◊ Når du helst vil gå med crocs, for å slippe og ta på skoene en halvtime før man egentlig skal ut døra.

 

◊ Når du må be samboeren slutte å bruke parfymen du selv har valgt ut og kjøpt til han, fordi den plutselig lukter helt forferdelig. 

 
◊ Når du plutselig syns dusjsåpa lukter hvitløk....

 

◊ Når du må spørre samboeren hva han har spist på jobben hver dag, fordi han alltid stinker hvitløk når han kommer hjem. 

 

◊ Når du må bytte ut tannkremen du alltid har brukt, fordi du plutselig brekker deg av både lukt og smak, og den kan faktisk minne litt om hvitløk den og..

 

◊ Når du bruker et kvarter på å komme deg ut av senga eller opp av sofaen.

 

◊ Når Big Mac og junk food er det eneste som frister. 

 

◊ Når du bare har lyst på noe, men ikke selv vet hva. 

 

◊ Når du kjøper pølse i brød på håndballkamp og brødet revner i to, og kjenner at du bare har lyst til å grine fordi du ikke ble tilbudt et nytt brød, og ikke gidder å spise den j**** pølsa allikevel.

 

◊ Når du må skifte undertøy fordi en nys kom litt uanmeldt...

 

◊ Når du nettopp har kommet ut av dusjen, og like gjerne kan gå inn en tur til fordi du ble så svett og sliten av å dusje.

 

◊ Når du ikke har noe å ha på deg.


◊ Når ingen BH'er passer lenger..

 

◊ Når du må planlegge hvordan du skal klare å få opp den tingen du nettopp mista i gulvet..

 

Når du har gleda deg til dagens middag, og når den først står på bordet har du lyst på noe heeelt annet!

 

◊ Når du må legge deg rett ut i senga med vifta foran deg fordi det føles ut som du nettopp har vært på tidenes joggetur, når du egentlig bare har tatt deg en dusj.

 

◊ Når du brekker deg av tanken på et sted du har vært og ikke klarer å dra dit igjen, bare fordi du var så kvalm da du var der. 

 


Kjenner du deg igjen i noen? 


BABYBOX

Før helgen hentet jeg to babypakker på to av byens apotek. En fra VitusApotek og en fra Apotek1. Husker jeg hentet sånne da jeg gikk med Nicolai også. Jeg syns det er kjekt å få med seg litt gratisprøver, slik at man kan teste ut litt ting før man eventuelt velger å kjøpe mer av produktene. Jeg mener å huske at det var mer stelleprodukter i de pakkene jeg hentet forrige svangerskap. Pakkene denne gang var i hvert fall veldig forskjellige, og av disse to jeg hentet her om dagen har jeg en helt klar favoritt!

I VitusApotek sin pakke får du dette:

◊ Fødselsboken

◊ Handlenett

◊ To stk truseinnlegg fra TENA

◊ Lifeline Care - Gravid kosttilskudd 

◊ Läkerol Dentafresh - Lakris og vanilje 

◊ Weifa-C halstabletter

◊ 10ml Sjampo 

◊ MULTI-MAM compresses intensive nipple treatment for breastfeeding mothers

Quest bar med sjokolade og peanøttsmør 

◊ Ammeinnlegg fra Medela

A-DERMA (krem mot tørr hud)

◊ AKREM

◊ MAM-smokk

◊ Ørepropper

◊ 25% rabatt på babykort fra babykort.no

◊ Brosjyrer med blant annet Barn&biler(sikkerhet) og informasjon om produktprøvene i pakken og diverse annet.I Apotek1 sin babybox får du:

◊ Barnets første år

◊ En utgave av Foreldre og barn 

◊ To bleier fra pampers (1 og 2)

◊ En 125ml flaske fra AVENT

◊ En stor pakke med våtservietter 

◊ En MAM-smokk

◊ En prøvepakke med Blenda sensitive flytende tøyvaskemiddel 

◊ 3,5g Bepanthen (Veldig bra salve. Brukte den på Nicolai) 

3ml smoothing repairing balm

◊ 20ml Eucerin badeolje

◊ 4g smoothing skin balm

◊ Ammeinnlegg fra AVENT

◊ Rabattkode med 30% på første kjøp hos Apotek1 samt brosjyrer med informasjon om innholdetDet sier seg kanskje selv at pakken fra Apotek1 er den jeg ble mest fornøyd med. Jeg syns denne pakken var mer mor og barn relatert enn pakken fra VitusApotek. Jeg syns det var lite til både mor og barn, og jeg ser ikke helt vitsen med halstabletter og proteinbarer? 

 

Er det noen som kan anbefale noen andre pakker med bra innhold? :o) 

50 DAGER IGJEN

Heisann! 

Håper alle har tatt helgen nå!? Det har i hvert fall jeg her jeg ligger rett ut på sofaen! Skulle egentlig vaske og ordne her idag, men senga vant som vanlig. Satt på alarmen halv ett. Planen var å få til både litt søvn og litt vask, men jeg slumra alarmen helt til klokka var langt over to, nesten halv tre faktisk! ha ha.. Det var bare å komme seg opp å prøve og våkne litt. Fikk rydda vekk det verste her og kledd på meg, så var det bare å få henta turboen i barnehagen. Vi har vært i Sverige og handla litt mat, og Nicolai fikk ta middagen sin på Mc'ærn idag. Nå sitter han og koser seg med litt fra forrige helgs påskeegg og barneTV før han tar kvelden. Tror nok mammaen sovner tidlig idag og!

Forresten er det bare femti dager igjen til termin idag! Nå håper jeg virkelig disse dagene går fortere enn fortest så jeg bare får det overstått! Skulle ønske jeg bare kunne legge meg å sove til det setter igang..Hadde sikkert klart det og.. Ha ha!Bilder fra instagram: ETMAMMALIV

God helg, alle sammen!♥

JORDMORTIME OG FØDSELSANGST

Heisann!

På tirsdag hadde jeg min første time hos jordmor. Litt i seneste laget egentlig, men siden formen har vært så dårlig, så har jeg bare vært hos legen min. Men det er jo greit å få med seg et par timer hos jordmor også, som som regel kan svangerskap og kan svare litt bedre på spørsmål enn det legen kan. Andreas var også med, og fikk skrevet under på farskapserklæringen, så nå har han ingen utvei som jordmor sa! Ha ha. 

Vi snakket litt om forrige fødsel, og hvordan jeg opplevde den. Da jeg nevnte at tanken på å prøve igjen skremmer meg veldig. Alt så ut til å gå som det skulle i forrige fødsel. Vannet gikk tidlig på morgenen, riene kom drøyt 45 minutter etter vannet hadde gått, og slik fortsatte det i mange timer. Jeg fikk pressrier utover kvelden, og følte jeg pressa og pressa i flere timer. Husker ikke akkurat hvor lenge jeg holdt på, men det føltes som en evighet. Hverken jeg, Andreas eller mamma tenkte på at jordmor her i Halden hadde sagt at det så ut til at gutten ble stor til fødsel. Jeg hadde jo blitt henvist til vekstestimering noen uker tidligere, og han ble målt til å bli mellom 3500g og 3800g til fødsel, så dette var jo normalt. Jeg hadde lenge på følelsen av at jeg ikke kom til å klare det. Jeg vet ikke hvorfor, jeg bare følte det veldig på meg der og da at ingenting skjedde. Endelig tok de til fornuft og bestemte at lillegutt måtte komme med keisersnitt. Jeg har aldri vært så skuffa, men samtidig letta og lykkelig på samme tid. Skuffa fordi jeg følte meg misslykket, letta fordi jeg var så sinnssykt sliten, og hadde null krefter igjen. 

Enda mer letta ble jeg da de tok ut en plugg på 4685g og 52cm! Det er mellom 1185g og 885g mer enn det de sa han kom til å være. Med andre ord litt mer enn det de hadde sagt tidligere.

Jordmor skjønte heldigvis at jeg tenkte mye på det, og at det samme skulle skje igjen. Jeg har egentlig hele tiden ønsket meg et planlagt keisersnitt, så jeg bare slipper å oppleve det samme en gang til. Men den siste tiden har jeg tenkt veldig på at jeg kommer til å være så skuffa over meg selv om jeg velger den veien, og at jeg kommer til å være utrolig stolt over meg selv om jeg prøver igjen og får det til denne gangen! Det er jo ikke sikkert at lillesøster blir like stor, men jeg har det selvfølgelig i bakhodet. Og jeg tenker selvfølgelig på hvorfor jeg skal klare det denne gangen, når det ikke gikk sist? Jeg er bare veldig forvirra, men vet at den jenta må ut på en eller annen måte uansett. 

Jordmor sa også at jeg ikke kunne regne med å få et keisersnitt fordi det har blitt veldig strengt, og at det kan føre til mange komplikasjoner. Det er jeg jo selvfølgelig klar over, og aller helst vil jeg jo ikke ta et keisersnitt heller. Det er så forbaska vondt i ettertid, og det tok en god stund før jeg klarte å komme meg ordentlig på beina igjen.

Vi bestemte uansett at vi skulle skrive et ønske/fødebrev neste gang jeg skulle dit. Slik at de er klar over forrige fødsel og hvordan jeg opplevde det, og for at de ikke skal "pushe" meg like lenge denne gangen før et eventuelt keisersnitt. Så da får jeg bare prøve å håpe på at det beste skjer. Jeg vet jo hvor vond en "vanlig" fødsel er også, da jeg har vært igjennom begge deler bortsett fra den siste delen. Det er kanskje den som er verst? 

Jeg kjenner jeg gruer meg veldig, men som sagt. Jenta skal ut uansett, og det er for sent å angre. Har/hadde du fødselsangst? Hvordan opplevde du din fødsel?

 

10 PLAGER UNDER SVANGERSKAPET

Den mest irriterende setningen jeg har hørt som gravid er "å være gravid er ikke en sykdom". Nei, vet du hva, det er jeg fullstendig klar over. Men dessverre så er ikke alle like heldige, og en graviditet kan bringe med seg massevis av plager som ikke alltid er like lette å ha på besøk. Jeg tør vel å påstå at jeg er en av de som har vært maks uheldig begge gangene, og kan skrive under på at det å gå gravid ikke alltid er like koselig og flott som mange syns. Og missforstå meg rett. Jeg syns det er veldig fint at det også finnes masse positivt med å gå gravid! Jeg er fryktelig misunnelig på dere som ikke har noen plager, og kan jobbe helt til permisjonen starter. Det finnes ikke noe verre og mer kjedelig enn å være sykmeldt, og jeg skulle veldig gjerne ønske jeg fortsatt hadde orka å jobbe i hvert fall noen dager i uka. Men når man aldri vet hvordan formen er, så er det bedre å holde seg hjemme, enn og måtte ringe å melde seg syk annenhver dag. Sånt blir det bare stress og dårlig stemning av.

Her skal dere få høre litt om mine plager iløpet av mine svangerskap.

 

◊Kvalme og brekninger

Da jeg tok graviditetstesten var jeg bare 2-3 uker på vei. Hadde ingen symptomer bortsett fra at jeg plutselig syns det var fryktelig lenge siden jeg hadde hatt mensen. En uke senere skulle jeg reise til Praha på Herbalife-Extravaganza, og krysset både fingre og tær om at kvalmen skulle holde seg borte i hvert fall frem til jeg kom hjem. Var veldig kvalm den første tiden med Nicolai, så jeg tenkte at jeg sikkert ble det nå også. Og det ble jeg. Heldigvis rakk jeg en uke i Praha før den meldte sin ankomst, og jeg hadde nesten ikke mer enn kommet meg hjem igjen før den kom for fullt. Flaks!

◊Oppkast

Det jeg ikke hadde regnet med, siden jeg ikke kastet opp med Nicolai kom selvfølgelig. Jeg hadde bare brekninger med Nicolai, men denne gangen skulle jeg tydeligvis få med litt mer på "kjøpet". Helt forferdelig, og jeg måtte ved flere anledninger ta "rennafart" å løpe til både toalett, søppelkasse og vask. 

◊Var på lukter

Dette var mitt største problem i forrige svangerskap, og måtte selvfølgelig bli et av mine største problem i dette også. Forskjellen var bare at med Nicolai taklet jeg overhodet ikke hvitløkslukt. Og da snakker jeg ikke om lukten som kommer når du tilbereder noe med hvitløk. Nei, den forferdelige lukten som kommer etter noen har spist hvitløk. Jeg kjenner jeg har lyst til å brekke meg bare av å skrive det. Her snakker vi at til og med såpa i dusjen luktet hvitløk, så dere kan jo tenke dere hvordan jeg har/hadde det. Det var jo selvfølgelig ingen andre enn meg som merket den forferdelige lukta av dusjsåpa!

Det problemet fikk jeg nå også, men også med en hel haug av andre lukter, så denne gangen ble det hundre ganger verre. I den leiligheten jeg bodde i da jeg fant ut at jeg var gravid lukta det så (unnskyld språket, men finner ingen andre passende ord) jævlig i fellesgangen. Det hadde det alltid gjort, men nå var stanken bare enda verre, og jeg måtte løpe opp og ned trappa mens jeg holdt pusten da jeg skulle inn eller ut for og ikke kaste opp. Ved et par anledninger måtte jeg løpe rett inn å kaste opp fordi jeg brakk meg sånn. Det var rett og slett bare helt forferdelig. 

◊Hodepine/Svangerskapsmigrene

Noe av det første jeg tenkte da jeg var gravid igjen var "YES, nå slipper jeg å ha så mye vondt i hodet!". Jeg har migrene fra før av, og har slitt veldig med det helt siden andre klasse på barneskolen. Det har vært noen forferdelige år, men heldigvis har jeg vokst det mer og mer av meg. Har blant annet slutta å kaste opp når jeg får migrene, noe jeg gjorde hver gang før. Men uansett, da jeg gikk med Nicolai hadde jeg kanskje et migreneanfall tre ganger iløpet av de ni månedene jeg gikk gravid. Det er veldig lite til å være meg, så jeg var jo overlykkelige over at svangerskapet faktisk tok knekken på det meste av migrenen min, og tenkte at det kom den sikkert til å gjøre denne gangen også!

Så feil har jeg vel aldri tatt. Omtrent samtidig med kvalmen kom migrenen også, og jeg visste rett og slett ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. De fleste vet sikkert at paracet er det eneste en gravid kan ta, og en med migrene vet at paracet kan du bare "drite i" å ta når du har migrene, for det hjelper ikke uansett! Så der lå jeg da, med verdens verste migrene, kunne ikke ta medisiner og hadde bare lyst til å grave meg langt ned mens jeg nesten drukna i mine egne tårer. Jeg overdriver faktisk ikke. De som aldri har hatt et tegn til migrene aner ikke hvor forferdelig det er, og de som har hatt skjønner kanskje hvor forferdelig det faktisk er når du ikke kan ta noenting som hjelper fordi du er gravid. Jeg har gått med daglig hodepine eller migrene fra oktober til mars. Iløpet av mars ble jeg plutselig bedre. Den kommer fortsatt, men ikke hver dag, og det er så deilig! 


Å legge disse på panna var de eneste som hjalp litt husker jeg. Synd de ikke er å få kjøpt i Norge. Er ikke bare å reise til Polen for å kjøpe det heller akkurat.

 ◊Kynnere

Fra rundt uke 18 skjønte jeg at også disse hadde kommet for å bli. For de som ikke vet hva kynnere er, så vet jeg at alle opplever kynnere forskjellig. Mine opplevelser er helt like som forrige svangerskap. Magen blir steinhard i noen sekunder/minutter, jeg blir svimmel og må sette meg ned. Det er ubehagelig å puste, og man får følelsen av at man ikke får puste. Jeg må rett og slett konsentrere meg skikkelig. Noen får vonde kynnere, det gjør heldigvis ikke jeg. Det er rett og slett bare en skikkelig ubehagelig følelse når det holder på. 

◊Blodtrykksfall og svimmelhet

Jeg har hele tiden trodd at dette har vært kynnere, men har i ettertid funnet ut at det faktisk er blodtrykksfall som gjør at jeg blir svimmel. Men det kommer som regel samtidig med kynnere og når jeg har stått for lenge. Og gjerne mens jeg rydder/vasker og holder på. Det tar alltid sin tid å bli ferdig, fordi jeg må ta korte pauser hele tiden for og ikke svime av. Dere kan jo tenke dere hvordan det er å stå midt i køen i kassa på matbutikken og dette melder sin ankomst. Det må være det verste jeg vet. Derfor går jeg helst ikke i butikken alene, da jeg egentlig er avhengig av at noen kan ta over for meg, så jeg får gått og satt meg et sted om det blir for ille.

◊Tretthet 

Jeg mener å ha hørt at dette som regel går over etter første trimester? Ja, da skjønner jeg jo hva som regel betyr. For jeg føler jeg ikke har gjort noe annet enn å sove ved hver eneste mulighet jeg har hatt. Noen som har sett den Shrek-filmen der Tornerose sovner hele tiden og sier "jeg er trøtt heeele tiden jeg *gjesp*". Ha ha, det er i hvert fall akkurat som å se meg! Første, andre og tredje trimester ja! Gi meg søvn!

Bekkenløsning

Den siste måneden, ja faktisk rett etter hodepinen begynte å gå over begynte smertene i bekkenet, og jeg klarer såvidt å ta på meg sokkene mine. Jeg føler meg som en pingvin her jeg går og vagger rundt. Og har jeg vært "aktiv" en dag, sånn som her om dagen da vi var i Grebbestad, eller igår da vi var ute og gikk, så trenger jeg som regel en dag med ro igjen for å kunne fungere greit. Man skulle tro det hjalp å bevege seg, men ikke i mitt tilfelle i hvert fall. Er i hvert fall ikke spesielt overrasket! :-P

◊Søvnløse netter

Jeg vet jeg skrev over at jeg kan sove ved hver eneste mulighet jeg har til å lukke øynene. Det gjelder selvfølgelig ikke om natten. Jeg er fryktelig trøtt, men sovner jeg? Nei, her ligger vi selvfølgelig med øynene piiip åpne i både tre og fire timer før vi klarer å knipe dem igjen for å sove et par timer før man våkner av at man må konsentrere seg for å snu seg til den andre siden slik at det gjør minst mulig vondt. Takk, Gud for "gravidputa" mi som i hvert fall gjør nettene litt bedre.

Usosial

Det å føle seg usosial har også blitt en plage. Fordi man omtrent ikke er ute av døra og ser mennesker, venner og bekjente. Man går også konstant med følelsen av at man lurer seg unna med dårlige unnskyldninger og ikke blir tatt seriøst. I hvert fall av noen da. Men når du stort sett bruker dagen din på å ligge på et mørkt rom med vifta på og sover, så er det ikke noe gøy og ikke orke å ta telefonen som ligger og durer ved siden av ti ganger daglig. Det er ikke det at jeg ikke gidder å ta den, som jeg har fått følelsen av at noen tror, men jeg har mer enn nok med meg selv og orker rett og slett bare ikke å snakke til tider. 

DÅRLIG SAMMVITTIGHET

Dette må være den største "plagen" av alle. 

I tillegg til og på grunn av alle disse plagene går jeg konstant med dårlig samvittighet overfor familie og venner. Og det viktigste av alt, min kjære, vakre sønn som skulle fått så mye mer oppmerksomhet av mammaen sin enn det han har fått de siste månedene. Når bare det å følge ditt eget barn på toalettet blir et stort ork, og det siste du tenker på før du legger deg om kvelden er å grue deg til å stå opp. Når man er førstegangsgravid, så kan man bare tenke på seg selv å gjøre det man vil, men når man har barn fra før av, så kan man bare ikke det. Selv om det er det man aller helst vil. Man får ofte dårlig samvittighet, og det blir selvfølgelig en av "plagene" det også.

 Noen som kjenner seg igjen i noe, eller er du en av de heldige som har "sluppet unna"? :o)

UKE 30

TERMIN: Første UL: 30.mai Andre UL: 8.juni (Jeg vet med ganske stor sikkerhet at termin er 30.mai, så det er denne datoen jeg har valgt å forholde meg til selv!)

♥ UKER PÅ VEI: 30 uker + 4 dager.

♥ UKER IGJEN: Ca. 10 uker.

♥ KJØNN: Lillesøster.

♥ NAVN: Mie♥

♥ NESTE KONTROLL: 7.april hos jordmor.

♥ SØVNMØNSTER: Nja, virker ikke som det er mye søvn på den jenta.

AKTIVITET: Mye aktivitet igjennom hele dagen. Spesielt etter måltider, drikke og når jeg selv prøver å sove.

♥ VANN I KROPPEN: Ikke mye i hvert fall.

♥ KYNNERE: Hele tiden. Hatt kynnere fra ganske tidlig i svangerskapet. Dette slet jeg også med i forrige svangerskap.

♥ VEKT: Ca. 10kg

♥ STREKKMERKER: Ingen nye. Er vel ikke mulig å få flere steder, etter de jeg fikk da jeg gikk med Nicolai! ha ha..

♥ PLAGER: Kynnere flere ganger om dagen, svimmelhet pga kynnere og bekkenløsning som har kommet nå de siste to ukene. Utenom dette er jeg bare utrolig trøtt og sliten. Kunne sovet hele tiden om jeg hadde kunnet, og benytter hver anledning jeg får til å få litt søvn.

♥ HUMØR: Opp og ned. Merker tålmodigheten er svært kort i de fleste situasjoner. En utfordring å være gravid og mamma til en aktiv treåring.

♥ UTÅLMODIG: Både ja og nei. Det er veldig slitsomt med plagene, så det er i så fall de som begynner å gjøre meg utålmodig. 

♥ CRAVINGS: Ingenting spesielt.

♥ UTSTYR: Seng med madrass, dyne, sengetøy og sengehimmel, vogn med stelleveske, dyne og dynetrekk, vugge, stellebord med stellepute, håndklær, vaskekluter og diverse stelleprodukter, badebalje på stativ,  babygym, noen klær. (Tenkte å lage et eget innlegg senere om hva vi har og hva vi mangler, samt bilder av det vi har hittil)

♥ BARNEROM: Sover på mitt rom.

♥ MELK: Jepp, det har jeg hatt en stund.

♥ TUNGT: Ja, nå begynner det å bli tungt. 

♥ HØYGRAVID: Nei.

♥ HODET FESTET: Vet ikke.

♥ LEIE: Ligger med hodet ned.

♥ TANKER OM FØDSELEN: Jeg smågruer meg. I og med at det gikk som det gikk sist. En lang og slitsom fødsel som endte i KS. Aldri vært så skuffa, men samtidig så letta noengang. Var utrolig utslitt, og han ville ikke ned, så det måtte bare ende med KS. Jeg har veldig lyst til å klare det denne gangen, men vet ikke om jeg hverken tør eller orker at det samme skjer en gang til. Skal snakke med jordmor om fødsel og eventuelt et planlagt KS neste gang jeg skal dit.

♥ SYKEHUSBAGEN: Ikke pakket.Ellers gleder jeg meg til å få kroppen min tilbake. Jeg gleder meg til å få Herbalife inn i kostholdet igjen, og jeg gleder meg til å trene igjen. Jeg kom ganske langt før jeg ble gravid, og rakk å miste hele 12kg. Jeg er forberedt på at jeg må begynne litt på nytt igjen, men håper ikke jeg må begynne med samme startvekt som sist. Jeg krysser fingrene for at kiloene går fort av igjen etter fødsel, som de gjorde etter jeg fikk Nicolai. Uansett er jeg klar for å ta opp "kampen" igjen, og ja. Jeg bare gleder meg til å bli fornøyd med meg selv! 

Et mammaliv

Hei! Jeg er ei jente på 24år fra Halden. Denne bloggen vil handle om min hverdag som alenemamma til Nicolai(f.2011) og Mie (f.2015). Jeg er selvstendig distributør i Herbalife. Startet med produktene i januar 2014 for å få mer energi og gå ned i vekt. Mistet 12kg før jeg ble gravid på nytt med Mie. Har mistet 15kg etter svangerskap nr 2. Er fortsatt på min reise ned i vekt, så bloggen vil i hovedsak handle om min nye livsstil i form av kosthold og aktivitet fremover. Alle bilder er mine om det ikke står noe annet, og missbruk av disse vil bli politianmeldt!

Kontakt meg:
etmammalivblogg@live.no

Norske blogger

FacebookInstagramKategorier
Arkivet

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign


hits