RED VELVET CUPCAKES

Heisann og god søndag!

Igår var jeg i et vakkert bryllup til ei venninne av meg. I den anledning ble jeg spurt om å lage cupcakes. Siden temaet var rødt, så ble valget enkelt. Nemlig Red Velvet cupcakes i rød former! Mange spurte om oppskriften igår, da de falt veldig i smak, så her kommer den :o)Dette trenger du til 12 stk (jeg doblet oppskriften): 

60 g smør
150 g sukker
1 stort egg
0,5 ts vaniljeessens 
0,5 ts eddik
0,5 ts natron
120 ml surmelk
125 g hvetemel
1 ss kakao
2 små flasker rød konditorfarge

Frosting:

150 g kremost
150 g smør
100 g hvit sjokolade
4 dl melis
Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett egget og pisk videre til blandingen er tykk og kremete. Pisk inn vaniljeessens. Rør sammen eddik og natron (dette bruses når det blandes) og rør inn i smørkremen sammen med surmelk. Sikt sammen mel og kakao og bland i til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). Tilslutt farges deigen med rød konditorfarge. Deigen skal bli rødbrun. 

Sett formene på brett og fyll de 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min. Sjekk med kakenål at de er gjennomstekte. Avkjøl helt før du tar på kremen. (Jeg brukte litt større former, så oppskriften holdt akkurat til 20 former som jeg hadde. 

Frosting:

Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen romtemperert smør og kremost. Rør inn den smeltede sjokoladen og deretter melis. Legg kremen i en kakesprøyte og lag fine topper. 

Disse er også pyntet med rødt pulver/strøssel kjøpt hos Tilbords Halden. Formene er også fra samme sted!
Oppskriften er hentet fra detsoteliv.no

 

 

HJEMMELAGET KYLLINGSALAT

Hei, dere! Tid for enda en oppskrift denne uken :o)

Forrige uke delte jeg et bilde av en fantastisk god kyllingsalat på instagram som jeg og ei venninne laget. Inspirasjonen til denne salaten er et sted som heter Bryggerhuset her i Halden. Jeg tør vel påstå at det er byens mest populære spisested med enormt god mat, kaker, makroner, boller og kaffe/te! De har virkelig verdens beste kyllingsalat, eller i hvert fall den beste kyllingsalaten jeg har smakt, men det blir litt dyrt i lengden å kjøpe seg den der når man har lyst på salat. Derfor tenkte jeg "hvorfor ikke prøve å lage den selv?". Jeg forventet ikke at den skulle bli like god, for jeg kommer absolutt ikke til å slutte og kjøpe den, men det var litt gøy og overraskende godt å prøve seg på en hjemmelaget. 

Den ble faktisk så utrolig god, og da jeg la ut bildet var det fler som ville ha oppskrift. Jeg tok selvfølgelig ikke bilder mens vi laget den, så nå har jeg kjøpt inn de samme ingrediensene egentlig kun for å kunne gi et bedre oppskriftsinnlegg med bilder. Også en veldig god unnskyldning til å lage den igjen! 

TIL DENNE RETTEN TRENGER DU:

Salatkylling fra PRIOR.

♥ Kyllingkrydder fra Santa Maria.

♥ Fersk sjampinjong i skiver.

♥ Crispisalat.

♥ Ruccola.

♥ Tomat ♥ Agurk ♥ Paprika ♥ Rødløk.

♥ Pinjekjerner.

SLIK GJØR DU:

Lag ferdig salaten på en tallerken og strø litt pinjekjerner over. Bruk gjerne litt olivenolje over, men det trengs ikke etter min smak.

Start med å steke kyllingen i litt rapsolje. Jeg brukte en del kyllingkrydder. 

Legg kyllingen over i en skål og legg sjampinjongen i stekepannen uten å vaske pannen først. Stek de gjerne med litt salt og pepper på. 

Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med sjampinjongen når den er ferdig stekt og bland det sammen. 

Legg tilslutt kyllingblandingen over salaten. 
Vil du prøve denne?

 

Et mammaliv

Hei! Jeg er ei jente på 24år fra Halden. Denne bloggen vil handle om min hverdag som alenemamma til Nicolai(f.2011) og Mie (f.2015). Jeg er selvstendig distributør i Herbalife. Startet med produktene i januar 2014 for å få mer energi og gå ned i vekt. Mistet 12kg før jeg ble gravid på nytt med Mie. Har mistet 15kg etter svangerskap nr 2. Er fortsatt på min reise ned i vekt, så bloggen vil i hovedsak handle om min nye livsstil i form av kosthold og aktivitet fremover. Alle bilder er mine om det ikke står noe annet, og missbruk av disse vil bli politianmeldt!

Kontakt meg:
etmammalivblogg@live.no

Norske blogger

FacebookInstagramKategorier
Arkivet

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign


hits