HURRA! EN GLEDENS DAG!

De fleste har fått med seg at Halden Kommune sa opp 120 ansatte ifjor høst, hvor 69 av disse valgte å gå til sak. Jeg er en av de som ble oppsagt, og en av de som valgte å gå til sak. Rett og slett fordi jeg syns det var urettferdig og at jeg selvfølgelig er avhengig av en arbeidsplass! Det er ikke lett å få seg jobb idag, så jeg kjente jeg ble utrolig stressa nå som jeg i tillegg var gravid og snart skulle ut i permisjon! Jeg mener, man skal ha ganske så flaks om noen velger å ansette en som omtrent skal rett ut i permisjon igjen eller venter på en som ikke kan begynne å jobbe før det har gått ett år. Så jeg visste at den sjansen var svært liten! 

Jeg og de andre har vært i en jevnlig kontakt med Fagforbundet, og de har virkelig gjort alt de kan for å hjelpe oss. Det har vært en slitsom prosess med masse spørsmål og null svar. Rett og slett veldig masse frustrasjon da ingen faktisk har skjønt tankegangen til disse som har bestemt dette. Men nok om det!

Noen har endelig kommet til fornuft, og alle sammen har fått tilbake jobbene sine! HURRA! Jeg har visst dette i noen dager nå, selv om ikke alt var kommet til enighet. Det har ikke vært lett å holde seg for de nærmeste frem til idag, men jeg har endelig fått tilbake jobben min, og jeg slipper å bruke permisjonen min på å gå og lure på hva i all verden jeg skal gjøre med livet mitt. Selv om planen er å gå videre på skole, så må jeg ha en inntekt ved siden av. Nå skal jeg bare nyte permisjonen med min lille skatt frem til jeg skal tilbake i jobb igjen!! 

Og for å "feire" litt tok vi middagen ute idag! :o)God kveld til alle!!

DEN LILLE REDNINGSSKØYTA ELIAS

 Heisann og GOD tirsdag!! Idag er en gledens dag, men det kommer jeg nok tilbake til!! Idag har jeg ikke gjort stort. Lillesøster er forsatt snørrete og tett i nesa om hverandre her, så det har blitt litt lite søvn i natt. Jeg har fått ryddet litt og satt på en vaskemaskin i hvert fall, så noe har jeg fått til for det! ;-)

I helgen var det som tidligere nevnt mat- og havnefestival i Halden med både tivoli, salgsboder, diverse mat osv. Blant annet hadde redningsselskapet med seg Elias til Halden! Da vi fortalte det til Nicolai ble han helt i hundre. I hvert fall da han skjønte at han kunne få sitte på med Elias. Vi dro, som dere så i et annet innlegg til byen på søndag. Før vi gikk til tivoliet fikk Nicolai sitte på med Elias rundt i havna helt alene, og han syns det var kjempegøy!Da han var ferdig fikk han en Elias button, Eliasplaster og diverse annet! Altså en veldig fornøyd gutt etter helgens morsomheter!

NY UKE MED SYK BABY

Da var det jaggu mandag og ny uke igjen! Ingen god start for min del, da jeg var på legevakten med lillesøster i natt. Hun pustet så tungt, hostet og nøs om hverandre, så jeg turte rett og slett ikke legge meg før jeg hadde fått tatt en sjekk av henne. Det var ingenting som slo ut på CRP, og legen sa at alt var normalt. Rett og slett en vanlig forkjølelse, men det er absolutt ikke noe gøy når de er så små! Jeg la meg ikke før halv fem til morgenen idag, så jeg er rimelig trøtt idag. 

Siden Nicolai har ferie, så måtte jeg jo bare stå opp da han våknet og sa han var sulten. Været er hellet ikke noe å skryte av idag, så nå ligger både lillesøster og jeg på sofaen, mens storebroren flyr litt frem og tilbake fra rommet sitt og stua. Rett og slett en skikkelig "slækk" mandag, som vi sier ;-)

Håper alle har det fint og snart nyter ferie!! :o)

GØY PÅ TIVOLI

God søndagskveld!
Nå i helgen har det vært mat- og trebåtfestival her i Halden. Eller mat- og havnefestival som det nå plutselig heter. Jeg hadde lovt Nicolai å dra på tivoli på fredag, så jeg måtte jo pent ta han med til byen så han fikk kjørt noen karuseller. Vi møtte også ei venninne og sønnen hennes Fillip, så han hadde en liten kompis å ta karusell sammen med ♥ Gutta ville sitte sammen i traktoren, og det var det brått en annen gutt som også ville. Derfor endte det med tre gutter i en traktor i hele karusellen! haha.Han skulle absolutt ta denne larven, og tok den helt alene! Den gikk faktisk veldig fort, så han er litt av en tøffing denne gutten - Mens mammaen var litt nervøs der ho stod nede på bakken med null kontroll!Han ble så lei seg da vi skulle dra hjem på fredag, så morfaren lovte han en tur på søndag også! Sånn er det med besteforeldre som ikke klarer å si nei! Hehe. Det tror jeg den morfaren hadde glemt bort da jeg ringte han klokken elleve idag og han ikke tok telefonen. Så jeg ble noen kroner fattigere idag også, for han hadde jo ikke akkurat glemt at vi skulle dit idag! Haha..

Og siden jeg syns det var så skummelt at han satt alene i denne karusellen på fredag bestemte jeg meg for å bli med han denne gangen. Litt fordi den så litt morsom ut også! HEHE. Dette så sikkert hysterisk morsomt ut for de som stod nedenfor. Jeg har i hvert fall ikke følt meg så dum på en god stund! Hahaha..

Og lillesøster koste seg og sov godt i vogna si som vanlig 

Nå blir det litt sen grillingsmiddag til kveldsmat som skal nytes på sofaen foran TV'en! God kveld til alle!

 

LILLESØSTER EN MÅNED

God lørdag, alle!

Tenk at det er en måned siden min minste skatt kom ut til oss allerede! Kan noen stoppe tiden nå, vær så snill!?
Lillemor er så blid og fornøyd - akkurat som storebroren da han var baby ♥ 

Jeg er så stolt at jeg ikke en gang vet hva jeg skal skrive her idag - hun er så vakker ♥Ønsker alle en fin lørdag! ♥

NORDENS ARK

Hei, alle! 

Det ble veldig sent igår, og da vi først kom oss hjem og begge barna var i seng hadde jeg rett og slett ikke ork til å oppdatere her inne. Vi kom frem rundt klokken ett igår og var i parken til ca halv seks. Da var vi slitne i beina alle mann, og dro videre for å spise middag i Tanum. Vi hadde en kjempefin dag sammen, og Nicolai var veldig fornøyd! :-)Prisen for å komme inn pr. voksen er 230 SEK, og alle barn under fem år kommer inn gratis. Vi leide også en tralle til Nicolai for 30 SEK. Har du tenkt til å ta turen med barna i sommer anbefaler jeg absolutt å leie en slik. Det er veldig mye oppover, og kan bli veldig slitsomt og langt for små bein. Og store for den saks skyld, så jeg skulle gjerne hatt en slik selv! HEHE.Da vi hadde gått ca halvveis kom vi til en kiosk og grillplass. Der tok vi en liten pause og kjøpte lunsj. De hadde noen få forskjellige ting man kunne bestille fra grillen, så det ble burger på oss voksne og en pølse på Nicolai. For en hamburger kostet det 89 SEK - med andre ord en veldig dyr burger og absolutt ikke verdt den prisen.

Lillesøster lå fornøyd i vogna si og sov for det meste utenom mating 

Tilslutt besøkte vi gården i dyreparken hvor vi blant annet hilset på dyrene, hoppet i høyet og melket en "liksomku" før vi tok turen til bilen igjen.Vi stoppet som sagt i Tanum på vei hjem og spiste asiatisk buffét inkludert sushi. Maten var god, men sushi'n smakte som den man får kjøpt på Rema1000 som ikke akkurat er det jeg forventer på en asiatisk restaurant. Alt i alt hadde vi som sagt en fin dag, og det viktigste er at Nicolai var fornøyd med dagen 

I helgen er det mat og trebåtfestival her i byen, så idag er det en gutt som gleder seg til å dra på tivoli igjen!

God helg og god ferie til dere som har det! ♥

UT PÅ TUR

God morgen, alle! 

Igår var jeg opptatt hele dagen, og hadde egentlig planer om å få lagt inn et innlegg på kvelden. Jeg måtte blant annet kjøre lillesøster (på nitten år som aldri gidder å ta lappen selv) til Sverige for å shoppe, og mens vi var der fikk jeg tidenes migreneanfall! Det var rett og slett helt forferdelig, og jeg klarte nesten ikke kjøre hjem. Da jeg kom hjem rundt halv åtte på kvelden var det bare å "lempe" både lillesøster og storebror til Andreas, så jeg fikk gått og lagt meg. Jeg våknet igjen halv ett, og var selvfølgelig lysvåken! Vi snakker våken helt til seks til morgenen idag og opp igjen klokken ni, så jeg kommer nok til å gjespe litt ekstra på tur idag!

Vi skal nemlig på Nordens Ark sammen med Andreas, og Nicolai gleder seg veldig til å se på alle dyrene! Jeg kommer sikkert til å knipse masse bilder og oppdaterer dere med disse ikveld eller imorgen! :o) 

Dette skriver Nordens Ark om seg selv:

Nordens Ark är en privat ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Vi bedriver avel, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. En stor del av verksamheten är förlagd i fält, både i Sverige och utomlands.

Vi arbetar med populationsförstärkande åtgärder genom att sätta ut djur i naturen och genom att förbättra de miljöer där arterna lever. I Sverige har Nordens Ark ett nationellt ansvar för uppfödning och utplantering av bland annat pilgrimsfalk, vitryggig hackspett, fjällgås, grönfläckig padda och flera arter av skalbaggar.

Sedan millennieskiftet har omkring 300 däggdjur och fåglar födda på Nordens Ark satts ut i naturen, bland annat utter i Holland, europeisk vildkatt i Tyskland och lodjur i Polen. Vi har förstärkt svenska populationer med över 175 pilgrimsfalkar och cirka 10 000 groddjur.

Du kan lese mer på siden deres HERHåper alle får en fin dag! 

BABY SHOWER FOR RENATEI år er det virkelig baby boom her i Halden, og på mandag var det nok en gang tid for baby shower. Enda en som ble veldig overrasket, så det var gøy! Jeg var nemlig helt sikker på at det lyste løgner i store bokstaver over hodet på meg her om dagen da hun sa at hun ikke regnet med å få det denne gangen, og i tillegg hadde jeg en blå gave som lå midt på spisestua.. Haha! Men tårer er vel et godt tegn på at noen blir overrasket, så det var jo bra at jeg ikke hadde røpet noe! Jeg trenger vel heller ikke her å skrive hva som gjemmer seg i denne magen :-) 

Gleder meg til å treffe lille Mathias ♥

AKUTT VS PLANLAGT KEISERSNITT: DEL 1

Siden det er en del som har spurt meg om jeg syns det var noen forskjell fra akutt keisersnitt og planlagt tenkte jeg at jeg kunne svare på det i et eget innlegg. Først og fremst kan jeg begynne med at grunnen til at jeg ønsket planlagt keisersnitt denne gangen er rett og slett av samme grunn til hvorfor fødselen min med Nicolai endte med et keisersnitt. 

Jeg var, som jeg har skrevet tidligere i full fødsel med Nicolai. Jeg hadde pressrier, presset og presset uten noe som helst fremgang. Han kom seg rett og slett ikke ned, og lå bare og stanget med hodet sitt for hver gang jeg presset. Jeg var helt utslitt og de bestemte etter en god stund at han måtte komme ut med keisersnitt fordi det var for smalt i bekkenet. Da gutten kom ut 4685 gram forstod vi jo alle hvorfor han ikke kom seg ned. Med trangt bekken og en stor gutt på nesten fem kilo er jo ikke det så rart. 

 

Siden fødselen med Nicolai absolutt ikke var en hyggelig opplevelse, så har jeg vært veldig redd for å bli gravid igjen. Jeg hadde faktisk ikke lyst på flere barn om jeg måtte igjennom en sånn fødsel en gang til. Som de fleste har fått med seg kom også svangerskapet med lillesøster like overraskende på meg som Nicolai gjorde, og noe av det første jeg tenkte på var fødsel. Jeg hadde overhodet ikke lyst til å oppleve dette igjen, og hadde egentlig bestemt meg for å søke om planlagt keisersnitt allerede da helt til jeg kom til min første time hos jordmor. Vi ble som jeg har skrevet tidligere enige om å skrive et ønske/fødebrev til sykehuset. Om hva som skjedde under forrige fødsel og hvordan jeg opplevde det, slik at de kunne ta hensyn til det under neste fødsel.
Jeg hadde jo veldig lyst til å få det til, så jeg krysset bare fingrene for at jeg skulle få en bedre opplevelse denne gangen!

Den samme timen henviste jordmor meg til sykehuset for å ta en glukosebelastningstest. Det for å se om jeg hadde svangerskapsdiabetes - noe jeg selvfølgelig hadde fått! Om man har svangerskapsdiabetes har fosteret lett for å legge på seg litt mer enn det det skal. Så den testen sa meg bare en ting - jeg skulle absolutt ikke prøve en ny fødsel. Mitt første barn var stort, jeg hadde angst for at neste også skulle bli stor og derfor nok en hard og slitsom fødsel som skulle ende med et keisersnitt. Nå som jeg fikk diabetes i tillegg visste jeg jo at lillesøster kom til å bli større enn det som er normalt. 

Jeg ble henvist videre til vekstestimering på sykehuset, og de målte henne til 3000g i uke 34. Heldigvis var det en veldig forståelsefull lege som utførte denne ultralyden, og samme time fikk jeg innvilget planlagt keisersnitt. Et par uker senere fikk jeg time i posten, og den 27.mai 2015 skulle vi få møte lillesøster ♥

(Jeg har ikke tenkt til å skrive hele fødselshistorien og min opplevelse av et planlagt keisersnitt på nytt, så den kan du få lese HER om du ønsker det).

Etter keisersnittet med Nicolai fikk jeg ikke møtt han før det hadde gått rundt tre timer da Andreas kom på oppvåkningen med han. Jeg så kun at de bar han ut da han var ute, og jeg hadde sloknet rett etter etter det og sov nesten helt til jeg skulle tilbake på barsel. Jeg var totalt utslitt etter "to fødsler" og jeg husker rett og slett ingenting etter de bar han ut fra operasjonsstuen. Denne gangen fikk jeg se Mie med en gang hun var ute, og de kom tilbake med henne rett etter de var ferdig med å tørke henne så jeg fikk ha henne hos meg mens de sydde og stiftet igjen. Siden jeg hadde hatt diabetes måtte hun få mat innen en time etter fødsel. Derfor tok de henne med til avdelingen så hun fikk erstatning og trillet meg fra operasjonsstuen og inn på oppvåkningen. Etter hun hadde fått mat osv kom Andreas og en barnepleier med henne tilbake til meg, og jeg fikk ha henne hos meg til jeg skulle bli stelt og trillet tilbake på avdelingen. (Dessverre) en mye bedre opplevelse sammen med henne enn det jeg fikk med Nicolai, men jeg er så takknemlig for at jeg har to friske og fantastiske barn ♥

Tenkte jeg kunne skrive om tiden etter keisersnittet i et eget innlegg, så det ikke blir så mye å lese på en gang :o)

 

BABY SHOWER FOR ERICA

Heisann!

Beklager mitt fravær om dagen, men tiden har liksom ikke strekt helt til. Noen ganger kunne det vært greit at døgnet hadde noen ekstra timer. Men uansett! Igår var jeg invitert i baby shower for Erica - ei barndomsvenninne av meg som venter sitt første barn i august! Når dere ser bildene under, så trenger jeg kanskje ikke si hvilket kjønn som gjemmer seg inni der ;-) Hehe. 

Jentene som hadde ordna hadde pynta kjempefint med rosa ballonger, pom poms, bleiekaker, cup cakes, franske makroner, fruktfat osv osv. Veldig lekkert gjennomført altså! Erica ble veldig overrasket og jeg koste meg i hvert fall veldig ♥ Nå gleder vi oss til å se den lille prinsessa di ♥

Planlegger du baby shower? HER finner du oppskrift på "babyshowerfruktfat" jeg lagde da vi hadde baby shower for ei annen venninne for et par år siden :-)

 

TRE UKER OG FØRSTE SMIL

Hei, alle! 

Tenk, idag er det minste hjertet mitt tre uker gammel allerede! Og gjett hva - jeg fikk det første, vakreste smilet fra henne idag ♥♥♥ 
Jeg prøvde så godt jeg kunne å sitte klar med kameraet etter jeg skjønte at hun kom til å smile, men jeg rakk selvfølgelig ikke ta bilde. Det var ikke så lett å holde kameraet ordentlig så jeg fikk tatt bilde siden hun lå på fanget mitt, men det viktigste er at hun smilte til mammaen sin først - HE HE. Ellers er hun snill som et lam, og sover for det meste. Lik mammaen sin, og liker å være våken om kvelden/natten, og har hatt et par netter der ingenting er bra nok, og jeg holder på å rive av meg håret av fortvilelse. Ikke noe gøy når man ikke vet hva det lille mennesket ønsker og ikke klarer å hjelpe, men det skjer heldigvis ikke ofte og hun virker ellers veldig fornøyd ♥

HVOR LENGE VARER DE DENNE GANGEN, TRO?

Heisann!

Idag måtte jeg rett og slett kjøpe nye planter og blomster til uteplassen igjen. Jeg eier rett og slett ikke grønne fingre, så det er alltid like spennende å se hvor lenge blomstene varer her i huset! Haha.. 

Som dere ser er også en hjemmesnekret putekasse på plass! Nå gjenstår bare pussing og maling eller beis - jeg klarer nemlig ikke bestemme meg for hvordan jeg vil ha den! Lurer veldig på å male den sort, men hva tenker dere blir finest? Noen forslag? 

Ønsker alle en fin kveld!

BRIDE TO BE

God formiddag!

Herlighet, idag er jeg sliten! Mie og jeg lå nok en gang i sengen til klokken var nærmere ett. Igår var jeg nemlig i utdrikningslag til ei venninne på formiddagen, så bar det videre i sølv- og gullbryllup på kvelden. Jeg hadde en veldig fin dag, og det var deilig å komme seg ut blant folk igjen uten å føle seg som en flodhest, og ikke minst var det deilig å være litt sosial igjen uten barn! Jeg ammet Mie før jeg dro på morgenen, og Andreas skulle gi henne flaske mens jeg var borte. Det gikk veldig bra å gi flaske, men jeg tenkte jo ikke på å klemme ut noe som helst på hele dagen, og det resulterte i et helsikes melkespreng og en stk gjennomvåt kjole i selskapet på kvelden..! *pinlig* 

Dagen begynte kl.10 på Festningen her i Halden, hvor vi spiste og hadde en liten pakkelek før vi skulle gå videre til byen. Jeg føler det er litt tidlig etter fødsel enda, så jeg valgte og ikke drikke noe alkohol igår. Jeg føler meg ikke helt trygg med alkohol med tanke på ammingen heller, så jeg lar være.

Charlotte ble kledd opp i et helt nydelig antrekk før vi startett med pakkeleken.

Pakkeleken gikk ut på at vi hadde med en pakke hver som inneholdt en eller flere ting som minnet oss om noe med Charlotte. Hun skulle da prøve å gjette hvem pakken var fra og vi fortalte da historien bak pakken når hun gjetta riktig.

Min pakke ble åpnet først, og inneholdt en vinflaske og en sneip som jeg hadde brent på toppen. Og grunnen til at flasken er tom er ammetåka sin feil. Jeg glemte nemlig å kjøpe en vinflaske som jeg hadde planer om å gjøre på fredag. Dette kom jeg på på fredag kveld, og da var det jo for sent. Derfor måtte jeg bare ta med en flaske som var tom! (*pinlig igjen*)

Dette er veldig lenge siden, og hun klarte ikke gjette med en gang og satt den til siden. Da hun tilslutt gjetta riktig måtte jeg fortelle historien bak, og den egner seg absolutt ikke her inne! ha ha ha.. 

Turen gikk videre til sentrum, og det var jo også Haldendagen igår. Det vil si stappa med mennesker overalt! Hehe.

Etter byturen skulle de videre, og her dro jeg hjem så jeg fikk skifta osv før jeg skulle videre igjen.En veldig morsom dag, og nå gleder jeg meg til bryllup 15.august ♥

THE KITCHEN IS THE HEART OF THE HOME

Hei alle!

Håper alle har hatt en fin lørdag så langt! Jeg har vært i utdrikningslag idag, og har nesten akkurat kommet hjem. Det var hardt å stå opp idag tidlig for å møte klokken ti på festningen. Følte meg nesten fyllesyk, selv om det er fordi jeg fungerer som et meieri om natten! Hehe.. Men det var deilig å komme seg ut å være litt sosial igjen. Jeg har ikke akkurat vært veldig sosial i svangerskapet pga den dårlige formen. 

Det har blitt en del nytt på meg i det siste, så jeg tenkte jeg kunne vise litt nye bilder av kjøkkenet! Jeg er  fornøyd! ♥ Drømmen er selvfølgelig å bestemme mitt eget kjøkken i mitt eget hjem! DET skal virkelig bli deilig! Men enn så lenge er jeg fornøyd med det jeg har! :o)Ønsker dere en fin lørdagskveld videre! 

FREDAG, SOL OG SHOPPING

Heisann!


// Instagram: ETMAMMALIVNO //

Endelig fredag og helg igjen, og denne helgen har i hvert fall vi masse planer. Idag har jeg vært på shopping litt her og der, og jeg har fått kjøpt meg så mye fint!! Det har også åpnet et nytt kjøpesenter kalt Gallerian i Strömstad som vi selvfølgelig måtte ta en tur på idag. Der har Moods Of Norway åpnet sin første butikk i Sverige, og som kanskje noen eller de fleste har fått med seg har de også fått sin egen barnekolleksjon - moods of norway KIDS. Nicolai fikk både ny pique-skjorte og ny shorts - kjempekult, og han var veldig fornøyd med nye traktorklær selvfølgelig! ;-) 


Du finner skjorten HER og shortsen HER

Det har vært så deilig vær idag, så resten av dagen og kvelden har gått til grillings og gåtur, og nå ligger jeg på sofaen og lurer på om jeg skal åpne sjokoladen eller ikke! Hehehe.. 

God kveld og GOD HELG til alle! ♥

MELKEKU

Heisann! -Alle hatt en fin dag? 

Her har jeg ikke gjort stort. Mie og jeg stod ikke opp før nærmere klokken to idag!! Men sånn er det når det er mating og skifting av bleier om nettene. Når jeg ikke får sammenhengende søvn, så blir jeg egentlig bare mer trøtt for hver gang jeg sovner på nytt. I natt har hun vært veldig urolig også, og ingenting annet enn amming har roet henne. Det samme igjennom hele dagen idag, så derfor lurer jeg på om hun har økedøgn? Hun er jo to uker nå, og jeg leste at disse økedøgnene/dagene kommer mellom 1-3 uker, 6-8 uker og 3 måneder. Jeg har i hvert fall følt meg som ei melkeku i hele natt og idag! Haha.. 

Imorgen kommer feriepengene på konto, så da har jeg litt mer planer for dagen enn idag. Først skal regninger betales, og deretter fredagshandling++, så da krysser jeg fingrene for at lillemor ikke har tenkt til å spise like mye som i natt og idag! hehe. Jeg er nemlig ikke veldig glad i og måtte amme offentlig, og prøver alltid å få gjort ting fortest mulig så jeg rekker hjem til neste måltid. Ellers får vi i så fall bare gjøre det beste ut av det. Mat må ho jo selvfølgelig få  ;-) 

Ønsker alle en fin kveld ♥

NÅR EN TREÅRING PLUTSELIG MÅ DELE MED SEG

Hei, dere! 

Jeg tenkte å dele litt med dere hvordan Nicolai har reagert på situasjonen i hjemmet. Å være vant til å ha foreldrene og all oppmerksomhet fra andre for seg selv, og plutselig måtte dele alt med en baby som helt plutselig skal bo her er selvfølgelig en stor forandring for en liten gutt på tre år. Det har både vi som foreldre og de i barnehagen merket på Nicolai etter at lillesøster kom til verden. Det er jo selvfølgelig helt naturlig med reaksjoner, og reaksjonene er forskjellige fra barn til barn. 

Nicolai har gledet seg veldig til å bli storebror, og den siste tiden har han spurt hver dag. "Kommer Mie nå?, har Mie kommet enda?, når kommer egentlig Mie ut av magen?" osv. Han har også sagt ting som at "jeg skal lære Mie å gå på do sånn som jeg gjør", så vi har skjønt at han har sett for seg ei lillesøster som er like stor som han selv. 

Jeg har vært veldig redd for at Nicolai skal føle han har mista den oppmerksomheten han alltid har fått, og har bestemt meg for at dette ikke skulle skje. Han har lenge ønsket seg en stor Spiderman fra lekebutikken. Han har mast om den hver gang vi har gått forbi butikken eller vært der for å titte. Jeg har sagt nei, at han får vente hver eneste gang. Siden han skulle bli storebror tenkte jeg han kunne få en "storebrorgave" når han kom på besøk på sykehuset, så vi kjøpte denne figuren et par dager før og hadde den pakket inn og klar til han kom på besøk.

Han ble veldig glad med en gang han fikk se hva som var bak papiret, men plutselig var figuren "for stor" og han ville ikke ha den allikevel. Selvfølgelig litt skuffende i og med at jeg hadde sett for meg at han skulle bli kjempeglad, men jeg skjønte fort at det var en naturlig reaksjon fra hans side, og Andreas tok han heller med ned i kiosken på sykehuset så han kunne velge seg noe godt. Det ble en is og en pakke med sure bjørner, og den nybakte storebroren var veldig fornøyd med det. Da han hadde fått den "lille" oppmerksomheten spurte vi om han ville se på å holde lillesøsteren. Se på henne gjorde han, men ta på henne eller holde henne hadde han ikke noe lyst til, så han stod bare ved siden og tittet litt på henne og litt rundt seg. Tydelig usikker.

 Da vi kom hjem var han plutselig en veldig stolt storebror, som hadde veldig lyst til å holde lillesøsteren sin. 

Han har vist at han er veldig stolt, og er veldig snill med Mie. Han vil heldigvis veldig gjerne holde henne, kose henne og kysse på henne. Det er heller andre ting vi har merket på han som han ikke har pleid å gjøre:

◊ Han har bitt en venn i barnehagen (dagen etter han hadde besøkt oss på sykehuset). - Han skjønte selv at dette ikke var greit, og han ble veldig lei seg etter hva vi har blitt fortalt. 

◊ Han er mye sint når han er hjemme.

◊ Slår og sparker ofte (han har aldri pleid å gjøre dette før).

◊ Han er veldig voldsom, og finner på mye rart for å få oppmerksomhet.

◊ Gjør ting han vet han ikke får lov til.

◊ Tøyer grenser og syns det er morsomt når vi snakker til han. (Ler og fortsetter)

◊ Svarer frekt når vi snakker til han.

◊ Spør alle om han kan få ting, og forventer at han skal få alt han vil ha. (Storebrorgaven funket kanskje litt feil i forhold til hva jeg hadde tenkt?) 

 Som sagt er han den beste storebror for sin lillesøster, og kommer nok til å bli en enda bedre storebror når han skjønner litt mer! Jeg er så stolt av han ♥ 

SOMMERAVSLUTNING

Heisann!

Vi har vært på sommeravslutning i barnehagen til Nicolai idag, og jeg må nok en gang si at jeg er veldig overrasket over sønnen min altså. Han har blitt så flink til å være med og synge, uten å gråte og vil ned til oss. Han tuller mye mens de holder på, men med litt veiledning fra en ansatt er han heldigvis fort med å synge igjen har jeg sett. Vi får håpe han plukker det helt av seg snart ;-) Men så er han jo bare tre år, så vi kan jo ikke forvente all verden av han heller. Stolt er jeg uansett! ♥

Jeg ser det er mange barnehager der barna er rosaruss når de er skolebarn. Siden Nicolai går i en engelsk barnehage har de heller "graduation" med hatter og det hele. Gjett om jeg gleder meg til Nicolai står der med hatten sin om to år. TO ÅR!!! Herlighet så sykt å tenke på. Hjelpes, som tiden flyr sier jeg bare!

Lillesøster Mie fikk ligge i vognen sin å kose seg mens storebror løp rundt ♥

Nå ligger begge barna og sover, mens jeg sitter og nyter litt stillhet i sofaen før jeg skal hoppe i senga selv! Tar på med mating om natten og null sammenhengende søvn. Men jeg skal absolutt ikke klage, for lillemor våkner kun når hun er sulten :-)

Ønsker alle en fin kveld og god natt! ♥

STIFTER I MAGEN - SLIK ER KROPPEN TO UKER ETTER FØDSEL

Heisann!

Igår var jeg hos legen for å ta bort agraffene i magen. Herlighet så deilig å få de bort! De har stukket og vært irriterende i flere dager nå, så nå gleder jeg meg til såret er grodd ordentlig. Jeg klarer endelig å gå ordentlig, sette meg ned selv, legge meg ned selv, snu meg selv, reise meg opp selv og listen er så lang! Haha. Man føler seg så handikappet etter et keisersnitt. Eller man er jo for så vidt det, for en liten periode. Men så har det heldigvis kommet noe vakkert ut av det, så hvor vondt det gjør spiller liksom ingen rolle! ♥

Magen har trukket seg mye tilbake, men har fortsatt en del igjen. Samtidig har jeg aldri følt meg tynnere! haha. Det er jo ikke så rart, når man er vant til den kula foran som er i veien for alt. Selv om jeg har en del igjen å miste, så er jeg endelig tilbake på samme vekt som jeg var før jeg ble gravid! Magen er noe slappere og ser litt annerledes ut, men det er jo ikke så veldig rart to uker (tretten dager) etter en fødsel. Det er mye hud da, for å si det sånn. Jeg håper og krysser alt jeg har for at jeg klarer å stramme det opp selv. Selv om det vil ta laaang tid, så er det mulig. Jeg gleder meg masse til å komme i bedre form igjen, og jeg kommer helt sikkert til å dele min fremgang her på bloggen slik jeg gjorde før jeg ble gravid! :o)

Ha en fin dag!!

GOD HELG FRA UTEPLASSEN

Hei, alle!

Fredag igjen, og allerede andre helgen med lillesøster! Hun ligger fortsatt bare og nyter livet og lager koselyder i vugga si. Vi har vært ute i solen idag, mens hun har sovet i vogna i skyggen. Nicolai var endelig blid da han kom fra barnehagen idag, så nå tror jeg de verste reaksjonene på at lillesøster er kommet har gått over. Jeg tenkte kanskje jeg kunne skrive litt om hans reaksjoner fra å være enebarn til å bli storebror litt senere. 

Jeg er egentlig bare innom for å ønske dere en god helg med litt bilder fra uteplassen min! Her skal snart biffen på grillen og beina på bordet! 

Ha en fin kveld! ♥

HELT PERFEKT

God kveld, alle!

Idag var vi som sagt på helsestasjonen for å se om lillesøster hadde gått opp i vekt, og hun var selvfølgelig (;-)) helt perfekt ♥ Hun har gått opp hele 215 gram og er nå bare 10 gram under fødselsvekten sin. Herlig å se at jeg har nok melk til henne og at hun er så fornøyd som det har sett ut som. Tenk at jeg er så heldig og får så rolige og fornøyde babyer! Jeg som hadde forberedt meg på skriking og lange, våkne netter denne gangen. Siden storebror var den rolige babyen regnet jeg med at vi ville merke mer til nummer to, men der tok jeg jaggu feil! 


Ellers idag har vi kost oss ute, og lille hjertet har sovet veldig godt i vogna si ♥ Herlig med sol og middag ute! Nå skal jeg ta med meg lillemor i seng å få en god natts søvn. Imorgen er det helg igjen, og biff fra grillen står på menyen! Yum.

Ha en god natt!

NYFØDTFOTO - DEL 2

God formiddag, alle! 

Dagen frem til nå har vi tilbrakt sovende på sofaen. Nå er vi straks på vei ut døra, og skal ned på helsestasjonen for å snakke med helsesøster og for å se om Mie har lagt på seg det hun skal frem til nå. Kjekt å vite om ammingen har noe for seg, og om hun får i seg det hun trenger. Hun virker i hvert fall som en veldig fornøyd baby, så det gjenstår å se om vekten viser det samme. 

Her kommer del 2 av min hjemme-nyfødtfotografering ♥

Håper alle får en fin dag!


Hva syns dere om bildene?

UT PÅ LUFTETUR

God kveld - og tusen, tusen takk for fine kommentarer på forrige innlegg! Imorgen tenkte jeg å legge ut del 2 ♥

Jeg kjente at jeg måtte komme meg utenfor husets fire vegger idag. Jeg har fortsatt veldig vondt i såret og har en forferdelig hodepine etter operasjonen, men jeg blir rett og slett gal av å sitte inne! Idag har det jo vært oppholdsvær også, selv om det blåser noe sinnssykt. Vi tok i hvert fall en liten trilletur på senteret ettermiddag. Fikk brukt litt penger på meg selv, og det var faktisk en positiv opplevelse å stå i prøverommet idag. Det er så deilig å være kvitt den store magen å kunne handle vanlige klær igjen :o)
Ellers ble det et par nye t-skjorter og en genser på Nicolai og en bursdagsgave til søskenbarnet som blir to år neste uke. 

Lille Mie koser seg veldig i vognen sin, så nå gleder vi oss til enda bedre vær og en bedre form på mor, slik at vi kan begynne å trille litt lengre turer ♥

Ha en fin kveld, alle sammen! :o)

NYFØDTFOTO - DEL 1


 

God morgen ♥

Her startet vi dagen for en time siden. Lille har fått mat og tatt seg et bad, og ligger nå ved siden av meg i nestet sitt og koser seg. Jeg er så forelska i det lille mennesket ♥

Jeg hadde egentlig tenkt til å bestille nyfødtfotografering av Mie, men fant plutselig ut at jeg heller skulle prøve å ta bildene selv. Hun fikk jo en nydelig strikket drakt av ei venninne av meg, så det var ikke vanskelig å velge hva hun skulle ha på seg på bildene. Jeg er jo ikke akkurat noen fotograf, men jeg sier meg fornøyd med resultatet jeg fikk til med litt kreativitet. Er jo ikke så mye som skal til på de små og søte uansett ♥

Jeg tok bilder med to forskjellige plagg, så jeg deler opp i to innlegg så det ikke blir så mange på en gang. 


 

Hva syns du om bildene? 

EN GUTT SOM ALDRI SLUTTER Å OVERRASKE

Som jeg skrev her om dagen skulle vi på kultursalen her i Halden for å se på barnehagen til Nicolai ha sin årlige sommerkonsert. Siden Nicolai skulle begynne der i august 2014, så fikk jeg en invitasjon til konserten de hadde ifjor for å kunne se litt av hva barnehagen stod for. Mamma og jeg dro for å se, og jeg ble så imponert over både hva de voksne hadde fått til med barna og hvor flinke barna var. Husker jeg tenkte at jeg gleda meg veldig til å se Nicolai på den scenen.

Året har gått utrolig fort, og i år var det min lille (store) gutt sin tur. Han har som jeg har skrevet tidligere ikke vært så veldig interessert i å være med på ting som inngår å gjøre noe foran andre - med andre ord veldig lik sin mor. Jeg har aldri likt å stå foran andre, og det kommer jeg nok heller aldri til å gjøre. Vi var derfor veldig forberedt på å få gutten ned til oss i salen ganske fort, men ble altså veldig tatt på senga! Gutten kom ut, smilte og sang og vinket stolt ned til oss flere ganger. Han hadde til og med sin egen lille rolle, som han fullførte med glans. Ikke et øye var tørt, og jeg er så stolt av han at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg! Og for en fantastisk barnehage som er så flinke til å få barna til nettopp det å tørre. Nicolai har gått fra å være kjemperedd for å stå foran andre til å være med å synge fra start til slutt foran en stappfull kultursal. Helt fantastisk morsomt, og jeg får tårer i øynene bare av å skrive det. *Haha*

All cred til de flinke ansatte i Do Re Mi Halden ♥ 


PÅ DENNE TIDEN IFJOR

Brrr, så kaldt det er ute til å være 1.juni! Derfor sitter jeg bare og mimrer litt av bilder jeg tok på samme tid ifjor da vi hadde noen utrolig fine sommerdager!
De to bildene av Nicolai i blomstene tok jeg på festningen 27.mai 2014. Lite visste jeg at om akkurat ett år fra den dagen skulle jeg ligge på sykehuset med en ny, liten baby i armene mine ♥ 

Idag blåser det verre her, og det virker overhodet ikke som at vi har gått inn i junimåned. Vi får krysse fingrene for at vi får bedre vær fremover, slik at vi snart får tilbrakt dagene mer ute med grilling, soling og lek! Åh, som jeg elsker sommer!

Ellers måtte jeg en tur på legevakta idag. Fikk plutselig se noe grønt ut av såret i magen, på samme side som jeg har veldig vondt. Jeg trodde derfor det var betennelse, og tenkte det var greit å sjekke det opp. Heldigvis var såret veldig pent ifølge legen, så de bytta bare plasteret. Såå har jeg fått spraya en hylle som skal opp på "vaskeromsdelen" på badet slik at jeg får mer system der inne. Tenker jeg legger ut før og etterbilder senere ;-)

Ønsker alle en fin kveld ♥

Et mammaliv

Hei! Jeg er ei jente på 24år fra Halden. Denne bloggen vil handle om min hverdag som alenemamma til Nicolai(f.2011) og Mie (f.2015). Jeg er selvstendig distributør i Herbalife. Startet med produktene i januar 2014 for å få mer energi og gå ned i vekt. Mistet 12kg før jeg ble gravid på nytt med Mie. Har mistet 15kg etter svangerskap nr 2. Er fortsatt på min reise ned i vekt, så bloggen vil i hovedsak handle om min nye livsstil i form av kosthold og aktivitet fremover. Alle bilder er mine om det ikke står noe annet, og missbruk av disse vil bli politianmeldt!

Kontakt meg:
etmammalivblogg@live.no

Norske blogger

FacebookInstagramKategorier
Arkivet

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign


hits