GOD NATT MED NIVEA CREME TALES

//Sponset innleggHeisann, og god kveld!

Håper alle har hatt en fin lillelørdag! Nå er det bare to små dager igjen, så er det jaggu helg igjen! Jeg har forresten gått 36 uker gravid idag, så nå er det bare fire uker igjen til termindatoen! 

Forrige uke fikk jeg en veldig fin pakke i postkassen, som inneholdt den nye barneserien til NIVEA med kremer og eventyr -og en veldig søt kosebamse. Dette er en serie i et begrenset antall, og Nicolai og jeg har vært så heldig å få teste ut disse. Hver boks er dekorert spesielt for barn og kommer med hver sin barnefortelling. Det finnes totalt fem ulike historier, og jeg fikk fire kremer og to historier - Leos eventyr på Putefjellet og Mia og feen på reise.

Jeg spurte Nicolai hvem av historiene han hadde lyst at jeg skulle lese for han før han la seg, og han valgte Mia og feen på reise. Da tok vi med oss eventyret, kaninen og kremen inn i sengen for å lese og smøre.

Nicolai syns det var veldig gøy å smøre seg i ansiktet da jeg hadde lest ferdig - det gjorde nemlig også Mia i historien før hun la seg! 
Han er faktisk veldig tørr i huden og trenger og smøres. Det er jo ofte sånn at slike ting ikke er veldig populært for barn i den alderen, og man må ofte krangle seg til ting. Jeg likte derfor denne ideen veldig godt. Barn liker historier og eventyr, og da er det jo helt supert å slå to fluer i en smekk og heller få til noe gøy ut av det. Historie først, smøring etterpå! Nicolai syns det var veldig stas, og lurte på om vi kunne lese og smøre en gang til da vi var ferdig. Så nå er det en som gleder seg til neste historie og smøring imorgen kveld! Det er tydelig at dette falt veldig godt i smak hos min treåring, og vi hadde en veldig hyggelig kveld sammen før han la seg.
-Så her er det tommel opp for NIVEA Creme Tales fra både mor og sønn! :o)

FRØKEN UBESLUTTSOM

Heisann! 

Håper alle har hatt en strålende og bedre start på uka enn meg! Jeg er så opp og ned i formen om dagen, så derfor blir det rett og slett lite blogging fra meg. Jeg ligger for det meste og sover bort hele dagen, og da kan dere jo tenke dere at hjemmet mitt ser ut deretter! Heldigvis er Andreas flink til å stille opp og hjelpe meg både med rydding, rengjøring og Nicolai når han kan. Han har jo jobb og sitt han også, så jeg er veldig takknemlig for det. Jeg håper virkelig at lillesøster har tenkt seg ut litt tidligere enn broren sin, for tanken på å gå gravid stort lenger nå gjør meg bare enda mer dårlig.. Men det er selvfølgelig ikke annet å gjøre enn å holde ut! 

Vel, uansett. Forrige uke delte jeg jo et innlegg fra "lillesøsterkroken" på soverommet mitt. Jeg har som sagt bare to soverom, så hun får sin egen lille krok inne hos meg. Dagen etter fant jeg plutselig ut at jeg skulle bytte rom med storebroren i huset, så da var det ikke annet å gjøre enn å be Andreas om hjelp til å bære og sette på plass. Og han ble som vanlig like imponert over meg og jublet over det! *haha* 

Rommet er veldig lite, og Nicolai er jo mer på rommet sitt enn det jeg er og kommer til å være, så for meg som stort sett bare bruker sengen om natten gjorde det absolutt ingenting å bytte. Og jeg ble faktisk veldig fornøyd. Mangler bare en fin kappe rundt sengen, så tror jeg det blir bra!

Nå skal jeg i hvert fall legge meg langt nedi alle putene og surre meg godt inn i dyna! God natt ♥ ZzZ

EN FØRSTE GANG FOR ALT

Heisann! -Har alle hatt en fin helg?

Helgen har som vanlig gått fort, og vi har egentlig ikke gjort noenting. Igår var jeg i utrolig dårlig form, og lå i senga stort sett hele dagen. Nicolai dro til mimmi'n sin noen timer slik at jeg fikk slappet av. Resten av dagen og kvelden dro vi til tremenningen så Nicolai fikk lekt litt sammen med han. Det har vært tivoli her i helgen, men utrolig dårlig vær, så vi venta til idag med å gå dit. Nicolai har aldri kjørt karuseller før, så det var første gangen hans idag. Han gledet seg veldig, og klarte nesten ikke vente mens vi stod i kø for å kjøpe billetter til han.

Den første karusellen han tok ble han lei etter en runde og ville ut med en gang, men han måtte vente til den var ferdig. Både mamma og jeg holdt på å le oss ihjel, for han ga oss et styggere og styggere blikk for hver gang han passerte oss. Tror han ble veldig irritert over at den aldri stoppa.. 
Haha, jeg ler bare av tanken på de ansiktsuttrykkene han ga oss.. Hadde han vært lei seg hadde vi selvfølgelig bedt mannen om å stoppe karusellen, men det gikk heldigvis bra!

Her ble mimmi med, så da var det litt tryggere.

De hadde spidermanballong, så den måtte han selvfølgelig bare ha! Lufta er allerede ute...

Vi avsluttet dagen med middag på "Mc'ærn". Alltid like stas! Deretter dro vi en tur til oldemoren og oldefaren til Nicolai hvor vi fikk servert vafler. En perfekt avslutning på en fin dag :o) 
FREDAGSKEBAB

Såååå var det fredag igjen da, dere!

Jeg har passert 35 uker, og har bare fem små uker igjen til termin! Jeg har så vondt og er så sliten for tiden, så jeg krysser alt jeg kan for at lillesøster har lyst til å komme ut om et par uker. Har mine tvil, men det er jo lov å håpe :o) Det er virkelig ikke noe koselig når alt bare blir et slit, og man har en treåring som også krever sitt og fortjener både oppmerksomhet, kos og trøst fra mammaen sin. Jeg føler jeg prøver så godt jeg kan, men nå kjenner jeg at kroppen snart ikke klarer mer. Alt jeg vil er bare å sove, og jeg føler jeg aldri våkner ordentlig. Jeg må rett og slett tvinge meg selv opp av senga, inn på badet, hente klær, stelle meg, ut av døra og ja -you name it!

Jeg klarte uansett å lage litt mat og dekke bordet foran The Voice på TV'en ikveld. Ingen fredagstaco denne fredagen. Hjemmelaget kebab er uansett like godt og enkelt! Hjemmelaget og hjemmelaget, men ikke "gatekjøkkenkebab" :-P Mett ble jeg i hvert fall her jeg nå ligger rett ut på sofaen! Her skal jeg bli liggende en pitteliten stund til før sengen roper på meg igjen!


instagram: ETMAMMALIV

Håper alle har en fin fredagskveld! God helg!♥

TO TRØTTE TYPER..

Heisann!

Nicolai begynte å bli veldig snørrete og rar i stemmen på søndag, så jeg valgte å ha han hjemme på mandag. Igår var han i tipp, topp form igjen, og ville veldig gjerne i barnehagen. Han var fortsatt i superform da jeg hentet han, og ville faktisk ikke bli med meg hjem. Jeg tror jeg stod der ute i hvert fall 20 minutter før jeg fikk han med meg.. Hehe. Vi dro og spiste og var innom jobben med sykemeldingen min før vi dro hjem.

Plutselig var det som at noen trykka på en knapp, og han ble veldig rar og hes i stemmen. Han har slitt veldig med falsk krupp fra han var helt liten, så jeg skjønte igår at han fortsatt ikke har vokst det ifra seg. Vi har et lite håp om at det er siste gangen hver eneste gang, men det virker som den har kommet for å bli en stund. Han pusta utrolig tungt og sov veldig dårlig i natt, men det ble heldigvis ingen tur på legevakta for inhalasjon og tabletter som det vanligvis pleier. 

Han ville se på Spiderman på rommet, så nå ligger han rett ut under dyna si og ser på film mens jeg prøver å få meg en sen frokost og spiller HayDay som vanlig.. Haha. Har plutselig begynt å få vondt i hodet igjen i det siste, og prøvene mine har slått ut på litt av hvert. Så jeg skulle komme tilbake senere å måle blodtrykket. Får bare krysse fingrene for at det ikke er noe svangerskapsforgiftning på vei. Så her er det virkelig to "slække" og trøtte typer om dagen.. Håper alle får en fin lillelørdag!

"LILLESØSTERKROKEN"

Heisann!

Idag har dagen gått i ett, og jeg har rett og slett ikke hatt tid til noe som helst her hjemme. Brukte for det første veldig lang tid før jeg orka å dra meg opp av sengen og forflytte meg videre til sofaen. Der fortsatte jeg med HayDay på iPaden. Dumme meg begynte plutselig å spille det igjen her om dagen etter flere måneder uten. Blir jo heelt hekta! For de som ikke vet hva det er, så er det et bondegårdspill av alle ting... Nesten litt flaut! Haha!! Nå har jeg i hvert fall noe å bruke dagene på. Føler meg jo helt handikappa med kynnere og det forbaska bekkenet mitt. Heldigvis bare fem uker igjen, så jeg skal holde ut! Jeg måtte tvinge meg opp av sofaen etterhvert, så jeg kom meg til legen. Trodde jeg glemte å få ny time da jeg var der sist, men jeg skulle visst vært der på torsdag som var, så den hadde jeg helt glemt rett og slett. Husker fortsatt ikke at jeg fikk den timen, så jeg får skylde på graviditeten der altså! he he..  

Jeg har i hvert fall brukt kvelden på å innrede resten av "lillesøsterkroken". Jeg har jo bare to soverom, så lillesøster skal bo inne hos meg. Det hadde hun gjort fra starten uansett, da jeg føler det er mye tryggere. Samme gjorde Nicolai før vi flytta han inn på sitt eget rom da han var ca. tre måneder.

Kroken til lillesøster er i hvert fall klar til å ta henne imot med åpne armer nå! Jeg mangler kun ny sengekant. Prøvde å sette fast den jeg har istad, men alle tråder ryker. Sånt blir jeg bare irritert av, og ikke har jeg hverken nål eller trå her så da får vi bare kjøpe en ny.... :P

Sengehimmelen får du kjøpt HER

Klesstativ fra Kids Concept får du kjøpt HER

Rosa oppbevaringsbokser fra Kids Concept får du kjøpt HER-Hva syns dere?

 

 

//innlegget inneholder affiliateslenker

40 DAGER IGJEN OG OFFISIELT HØYGRAVID

God morgen, alle! Det er mandag - ny uke med nye muligheter!

For min del er det ikke en hvilken som helst mandag. Det er nemlig akkurat 40 dager igjen til termin, og jeg er offisielt høygravid! Den ene appen viser at jeg er i uke 34+4 og den andre i uke 34+5, men begge viser at jeg har 40 dager igjen. Jeg har i selvfølgelig valgt å følge den appen som viser at jeg er 35+5 idag! haha..

Tenkte å få handla inn det siste vi trenger av bleier, stelleprodukter osv, før jeg får pakket bagen som skal være med på sykehuset. Det er nok like greit å ha den klar snart. Ellers er planen å få vasket sengetøy til seng, vugge og vogn. Det er det eneste som ikke er vasket. Må også kjøpe inn et par laken til, gulpekluter, flere håndklær osv. Så dette skal vi også få gjort ganske snart. Nå vil jeg bare bli ferdig med innkjøpene, så ikke jeg har mer hengende over meg. 

Dette svangerskapet har plutselig gått utrolig fort allikevel, selv om jeg til tider har hatt lyst til å rive av meg håret pga alle plager og tiden som har gått så sakte. Men nå sitter jeg altså her og har 40 dager igjen og er blitt høygravid. Sprøtt! Ønsker alle en fin uke!

TIME FOR DINNER

God søndag, alle sammen!

Her har forberedelsene til søndagsmiddagen vært igang en stund, og idag kommer pappa og gjengen på lapskaus! Jeg må jo bare le av meg selv. Har aldri vært glad i hverken lapskaus eller risgrøt, men gjett hva jeg har hatt lyst på i det siste? Joda, både lapskaus og grøt! Helt utrolig hvor tullete man blir av å være gravid. Det er faktisk ikke tull at man får for seg mye rart, det kan jeg skrive under på!! haha.. 

Har faktisk aldri laget lapskaus heller, så jeg håper smaken sitter. Kan jo ikke være så vanskelig å putte litt kjøtt og grønnsaker oppi en stor kjele mener jeg, så det skal vel litt til at noe går galt.. Det lukter i hvert fall godt her, så nå gleder jeg meg til å hive meg over kjelen klokka fem! 

Hva syns dere om borddekkingen forresten? 

Håper alle har hatt en fin helg, og får en strålende søndag videre! ;-)

EN PRINSESSES GARDEROBEHeisann, og god lørdagskveld!

Håper alle har hatt en fin dag idag! Jeg har fått skiftet til sommerdekk og vasket bilen min, og deretter dro vi på Sverigetur. Har nemlig irritert meg over liten plass på soverommet så lenge, da den gamle kommoden jeg hadde der omtrent tok halve rommet. Derfor har jeg siklet litt på barnestativet fra Kids Concept, og idag var lillesøster så heldig og fikk det av morfaren sin! Stativet koster 899kr, så det har ikke akkurat vært førsteprioritet her, da vi har brukt veldig mye penger på nødvendig barneutstyr den siste tiden. Med alt utstyr, klær, sengetøy, dyner, stelleprodukter osv som vi har kjøpt hittil, så er vi oppi 20.000kr om ikke mer. Og vi har enda noe småtteri igjen før vi er helt i boks. Så klesstativ var liksom ikke det vi kunne bruke penger på nå. Derfor er jeg evig takknemlig for snille besteforeldre, som kjøper disse "unødvendige" tingene som mammaen har lyst på♥

Stativet er billigere på nett enn i Sverige i hvert fall, og du får kjøpt det hos Ellos til 799kr HER (affiliateslenke)Det ble mye, mye bedre plass på soverommet, og jeg er såååå fornøyd!! Alle de søte, vakre og små klærne kommer frem og ikke ligger bortgjemt i skuffer♥
Nå fikk jeg selvfølgelig ikke hengt opp alle klærne da, så nå gjenstår det bare å finne en smalere og mindre kommode til bodyer, pysjer osv. Kunne tenke meg en høy, smal med fire skuffer, om noen har noen tips :-)

 

Hva syns dere?

SATURDAY MORNING BREKKIE

God morgen, alle!

Her skinner sola som bare det, og vi er straks klare til å gå ut døra! Bilen skal få på sommerskoene idag, så nå satser vi på at snøen holder seg langt borte frem til jul igjen! Ellers er det null planer hos oss idag, så vi får bare vente å se hva denne dagen bringer ;-) Inne kan vi i hvert fall ikke sitte i dette været!

Prøver for øyeblikket å få i meg litt havregrøt uten hverken syltetøy eller sukker. Ikke veldig godt, men det må til etter prøvene jeg tok forrige uke. Tok glukosebelastningsprøve, og den var selvfølgelige høyere enn den skulle være. Kroppen bryter ikke ned sukkeret jeg får i meg igjennom maten, så jeg får prøve så godt jeg kan å være flink de siste ukene som er igjen. Svangerskapsdiabetes vil vi nemlig ikke ha noe av!!

Ellers håper jeg alle er like heldige med været idag, og får en fin lørdag!♥

ER DET RART MAN IKKE KLARER Å LA VÆRE?

Heisann, og gooood fredag♥

Merker alltid på både formen og humøret at det er fredag og helg! Det er liksom en helt egen følelse den fredags/helgefølelsen! Idag har jeg endelig fått kommet meg ut litt, og vært og spist den etterlengtede kyllingsalaten på Bryggerhuset i Halden, med ei venninne og hennes vakre sønn på snart fire måneder♥ Kjenner jeg gleder meg mer og mer til det er min tur igjen, når jeg er sammen med sånne nydelige, små :o) 


//instagram: ETMAMMALIV 

Og når man går og titter i butikker og er på senteret der de har Kappahl og Newbie som i tillegg har fått inn litt av sommerens nyheter, så klarer jeg selvfølgelig ikke la være å røske med meg noe! Newbie er absolutt favorittklærne, og du finner nesten ingenting annet enn det i garderoben til lillesøster. Fantastiske, myke og fine klær! Det er absolutt ikke rart man ikke klarer å la være! Er nesten hundre og ti prosent sikker på at de fleste mammaer der ute er enig med meg ;-) 

En pysj, jumpsuit, solhatt og et par nye sokker fikk bli med hjem denne gangen♥

 

God helg, alle!

BABY SAFE PLUS SHR II

// innlegget inneholder annonselenker
 

Da var den siste nødvendige tingen i boks til lillesøster, og godt er det! Ha ha. Babyutstyr er i hvert fall ikke billig, det er helt sikkert! Siden jeg ikke har isofix i bilen, (noe jeg forresten syns er veldig rart siden jeg har en 2012 modell? Det står at isofix har vært en standard for nye biler siden 2007), så måtte vi ha med base. Vi har da kjøpt stolen og basen på bildet under. Akkurat nå får du også 11% på denne pakken, og den er satt ned fra 2790kr til 2495kr! Setet finnes også i forskjellige farger, blant annet med zebramønster. Fåes også i nøytrale farger for de som liker det. Du finner det HER. De andre fargene finner du HER

 

Grunnen til at vi bestilte denne bilstolen er fordi den kan festes på denne vognen, som vi kjøpte til Nicolai ifjor. Jeg tenker at det er veldig kjekt når man skal på korte turer fra bilen, som i butikken en kjapp tur, på kjøpesenteret osv istedenfor å ta ut barnet fra stolen sin, om det for eksempel har sovna på bilturen. Som sagt kjøpte vi vognen ifjor, men den finnes fortsatt på lager.
2014 modellen får du nå 20% på, og den er satt ned fra 2495kr til 1995kr!  
2015 modellen koster 2495kr.
Du finner 2014 modellen HER og 2015 modellen HER

Har du erfaringer med noen av disse?

DU VET DU ER GRAVID NÅR..

Det finnes jo en hel masse ordtak med "du vet du er gravid når..", som for eksempel, 

>>du vet du er gravid når du setter vekkeklokka på 20 minutter tidligere så du rekker å kaste opp<<. 

Jeg syns det er hysterisk morsomt å lese andres, så jeg tenkte jeg skulle dele mine "du vet du er gravid når.." med dere både fra mitt forrige svangerskap og dette svangerskapet. Del gjerne dine i kommentarfeltet, så jeg har noe å le av! *fnis* 

Når alle plutselig begynner å "klå" på magen din, og tydeligvis syns det er helt greit.
(Faktisk det verste jeg vet med å gå gravid, så vennligst ikke gjør det!)


Når du våkner hver gang du må snu deg til andre siden, 
 
for å kunne konsentrere deg om å snu deg på den måten som er minst ubehagelig eller gjør minst mulig vondt.

 

◊ Når du 22:55 får akutt lyst på is, og butikken stenger om fem minutter. Og den isen MÅ du bare ha. Du orker selvfølgelig ikke dra selv, og sparker samboeren ut døra.

 

◊ Når du drar i butikken for å kjøpe brød til 30kr, og kommer hjem med en bærepose fylt med godsaker og en kvittering på 200kr.


◊ Når du plutselig ser ut som en pelsdott, fordi å barbere seg plutselig tar en time, og ikke ti minutter i dusjen som det gjorde før.


◊ Når du må sitte på toalettet for å få på seg undertøy og bukser, fordi du ikke klarer å bøye deg ned for å dra opp klærne når du står.


◊ Når du helst vil gå med crocs, for å slippe og ta på skoene en halvtime før man egentlig skal ut døra.

 

◊ Når du må be samboeren slutte å bruke parfymen du selv har valgt ut og kjøpt til han, fordi den plutselig lukter helt forferdelig. 

 
◊ Når du plutselig syns dusjsåpa lukter hvitløk....

 

◊ Når du må spørre samboeren hva han har spist på jobben hver dag, fordi han alltid stinker hvitløk når han kommer hjem. 

 

◊ Når du må bytte ut tannkremen du alltid har brukt, fordi du plutselig brekker deg av både lukt og smak, og den kan faktisk minne litt om hvitløk den og..

 

◊ Når du bruker et kvarter på å komme deg ut av senga eller opp av sofaen.

 

◊ Når Big Mac og junk food er det eneste som frister. 

 

◊ Når du bare har lyst på noe, men ikke selv vet hva. 

 

◊ Når du kjøper pølse i brød på håndballkamp og brødet revner i to, og kjenner at du bare har lyst til å grine fordi du ikke ble tilbudt et nytt brød, og ikke gidder å spise den j**** pølsa allikevel.

 

◊ Når du må skifte undertøy fordi en nys kom litt uanmeldt...

 

◊ Når du nettopp har kommet ut av dusjen, og like gjerne kan gå inn en tur til fordi du ble så svett og sliten av å dusje.

 

◊ Når du ikke har noe å ha på deg.


◊ Når ingen BH'er passer lenger..

 

◊ Når du må planlegge hvordan du skal klare å få opp den tingen du nettopp mista i gulvet..

 

Når du har gleda deg til dagens middag, og når den først står på bordet har du lyst på noe heeelt annet!

 

◊ Når du må legge deg rett ut i senga med vifta foran deg fordi det føles ut som du nettopp har vært på tidenes joggetur, når du egentlig bare har tatt deg en dusj.

 

◊ Når du brekker deg av tanken på et sted du har vært og ikke klarer å dra dit igjen, bare fordi du var så kvalm da du var der. 

 


Kjenner du deg igjen i noen? 


TA VARE PÅ ØYEBLIKKET

Jeg har så sinnssykt mange bilder fra da Nicolai var liten. Husker jeg var fast bestemt på å kjøpe speilreflekskamera før han ble født, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å kjøpe det, selv om jeg egentlig ikke hadde råd til det den gangen. Jeg har fått veldig mange fine bilder og minner, og det er nesten så jeg gråter en liten skvett når jeg ser tilbake på de. *Snufs*

Når lillesøster kommer vet jeg i hvert fall at hvert eneste lille øyeblikk skal nytes, taes bilde av, filmes og huskes. For en ting er sikkert: når du får barn, da vet du virkelig hva som menes med at tiden går fort. Jeg ante jo ikke hva jeg gikk til da jeg skulle få Nicolai, men det gjør jeg nå.

Siden dette mest sannsynlig er siste gang jeg går gravid, og siste gang jeg får oppleve å få barn skal nyfødttiden nytes fult ut. Den tiden går virkelig unna, og det er en tid jeg aldri kommer til å få tilbake igjen. *Sukk*

For øyeblikket skulle treåringen i huset sovet for lenge siden, men isteden hopper han rundt i senga si. Han har blitt en bestemt gutt, og er i hvert fall ikke liten lenger, sier han selv. Vi merker godt at han er blitt en barnehagegutt, som har lært nye rampestreker og ord, og syns bæsj, tiss og promp er hysterisk morsomt. Han er en stor gutt som gjør som han selv vil, og har både svar og teite unnskyldninger raskt på plass om han må bli snakket til. Noen ganger har jeg bare lyst til å rive av meg håret, mens andre ganger klarer jeg ikke la være å le av alt det rare som kommer ut av den lille veslevoksne munnen. Han har allerede vært i to barnebursdager, og til onsdag skal han også være med en venn i barnehagen hjem. Det er i hvert fall et tegn på at gutten ikke egentlig er så liten lenger.

Noen ganger skulle jeg ønske jeg bare kunne få skrudd tiden tilbake for noen minutter. Bare noen få minutter..

KOSEKROKEN MED NYTT BORD

God dag, alle!

Idag hadde jeg på alarmen og var klar for å kjøre Nicolai i barnehagen.
Jeg klarte tydeligvis ikke stå opp, for jeg våkna av at pappaen til Nicolai prøvde å ringe meg. Jeg så klokka nærmet seg halv ti, og der lå både Nicolai og jeg og sov enda. Jeg sendte en melding til barnehagen og sa han fikk en hjemmedag idag, da han uansett skulle bli henta tidligere idag, og vi hadde i hvert fall brukt en time her hjemme med klær og frokost før vi hadde kommet oss i bilen. Nicolai har nemlig blitt lik mammaen sin om morgenen. Tregere enn tregest ;-) Så her sitter vi, og jeg er fortsatt like trøtt. Jeg som hadde så mye å ordne med idag. Det er så typisk!!

Tenkte uansett å vise dere den nye kose/sofakroken. Jeg tror ikke jeg kan si nok hvor fornøyd jeg ble med mitt nye salongbord! Det beste jeg vet er når DIY-prosjektene mine blir akkurat slik jeg har sett for meg, og det ble det absolutt denne gangen også, om ikke finere!! Som sagt må jeg bare kappe beina på det litt, da det er litt høyt i forhold til sofaen min. 

Vet du ikke hva jeg snakker om, så kan du se mitt siste DIY-innlegg der jeg gjorde om et ikke fult så pent salongbord >HER<

Nå har jeg fått på litt "stæsj", og sier meg fornøyd enn så lenge.. For det tar sikkert ikke lang tid før jeg skifter litt på ting her igjen! ha ha. TV-kroken har en maritim stil over seg, blanda med rotting og drivved, lyseblått, marineblått, beige og sølv.. Det er tross alt sommer snart, og jeg syns denne stilen passer perfekt om sommeren. Håper dere hadde en bedre start på uka enn meg! :o)

 

GULLKORN FRA BARNEMUNN (NICOLAI 2- OG 3 ÅR)Det er jo ingen hemmelighet at vi som har barn får høre mye rart fra de små når de begynner å prate. Jeg har heldigvis husket å skrive ned noen av gullkorna Nicolai har kommet med, og her skal dere få lese noen av dem:Vi satt og spiste og Nicolai gikk fra bordet og inn på rommet. 
Han kom tilbake etter tre sekunder
Andreas: Hva gjorde du nå?
Nicolai titter oppi taket og tenker seg litt om og svarer: Eeeeh pjompa! :-) (og setter seg ned og spiser videre..)


Jeg: Nicolai, når har du tenkt til å sove?
Nicolai: Eeeh til tirsdag!

Andreas: Nå må du gi deg!
Nicolai: NEI! GI DEG SØL!

Når ungen våkner midt i natten for små barn og hylgråter fordi han vil ha fiskepinner!

Mikkes klubbhus gikk på Disney Channel.

Mikke: Takk for at du kom!
Nicolai: Bare hyggelig, Mikke mus!

Litt opphengt i Volvo (bilen min)
Står på verandaen og titter ned på bilen og sier: lille vennen min, du heter Volvo
Det har hendt et par ganger at jeg ikke har rukket å tenke meg om før jeg har sagt "fy faen" foran Nicolai. Men har klart å lære han til at han kan få si "fyttikatta", da han begynte å herme etter meg om han slo seg eller ikke fikk til noe. Her om dagen sov han borte, og jeg spurte om han hadde spist noe godt da jeg hadde henta han. Da svarte han at han hadde fått sjokolade av farfar, og jeg svarte "fyttikatta, du er heldig!" 
Fikk litt av et herlig svar fra baksetet.. 
"Du skal ikke si fyttikatta! Jeg skal si fyttikatta, du skal si fy faen!"


♥ 

Nicolai var litt trøtt og grinete før barnehagen, noe som gjorde at jeg måtte kjefte litt på han fordi han slo meg.
Da vi kom til barnehagen spurte jeg han om vi skulle si unnskyld til hverandre å være venner.
Nicolai: Unnsyl. Det val ikke meninga å slå deg, mamma 

Nicolai spiller på iPad'en, og nettet er tregt.
 Nicolai: ÅÅÅÅH, det er dårlig nett her!

♥ 

Noen dager etter vi fortalte at jeg hadde baby i magen, og at han skulle bli storebror.
Nicolai stryker Andreas på magen og sier: Oj, se æ pappa! Du har også bebi!

Hvis noen hører Nicolai si "pikk pikk", så lærer han engelsk i barnehagen og mener "pink pig".

Andreas har omgangssyken, og Nicolai tok en skikkelig prat med han før jeg kjørte han i barnehagen. 
"Du er dårlig, sånn jeg var hos mimmi. Men du må ikke bæsje i underbuksa di, for da blir mamma sinna"

Andreas prøver å forklare Nicolai at han ikke kan gjøre sånn med lastebilen sin.
Nicolai blir sint og sier:  NEI, jeg vil ikke!!
Andreas sa bare at han fikk ødelegge den..
Da kom det kjekt fra Nicolai: da fål bale mimmi søpe ny imolla!!!

♥ 

Spurte Nicolai hva babyen skal hete om det blir gutt og hva den skal hete om det blir jente.
Gutt: Bæsj 
Jente: Tiss 


Jeg: Skal jeg hjelpe deg med brødskiva?
Nicolai: Nei du, jeg klaler det sjøl, jeg æl tle ål!

Helt ut av det blå
Nicolai: Mamma, om ikke lenge kommel det en veldig fin baby

 


Tull etter sengetid 
Jeg: Nicolai, nå går du og legger deg! 
Nicolai: Eh nei! Jeg giddel ikke!Jeg: Du er lille gullet mitt du!
Nicolai: Nei, du æl gullet mitt, mamma!

Roper på Nicolai som er på badet og spør hva han driver med.
Nicolai: JEG ER PÅ DO! LA MEG VÆRE I FRED!

Nicolai titter på magen til Andreas og sier: Du hal ikke baby i magen, du æl bale sukk!

Det stod sko osv utover hele gangen da vi kom hjem.
Jeg: Her rydda jeg og vaska så det var helt strøkent igår! 

Andreas: Samma det vel, det er bare en gang! 
Nicolai: jaja, det var en gang!

Meg: Vaska du deg på henda nå?
Nicolai: Nei, dæffor jeg holdt meg ikke i halen, og da tlengel jeg ikke det!  
(hva "halen" er kan dere jo tenke dere til selv)

Helt ut av det blå
Nicolai: M
amma, om ikke lenge kommel det en veldig fin baby..

Nicolai spurte om han kunne få en is, og jeg sa nei. Plutselig kommer han i stua med en is i hånda. 
Jeg: Du fikk jo ikke lov til å ta en is!
Nicolai: Men nå har jeg tatt den og åpna den, så nå kan jeg ikke legge den tilbake!

Nicolai er sur, for han har ødelagt beinet på den lille Spidermanfiguren sin.
Nicolai: Mimmi fål søpe ny til meg imolla!

Nicolai begynte å sutre i senga mens han sa "auuu", og jeg måtte spørre hva det var.
Nicolai: Egentlig.... Jeg bet meg i foten min

 Nicolai har lagt seg, og kom ut fra rommet for å spørre om noe som vanlig. Helt til han fikk øye på sjokoladeposen.
Nicolai: Eh, hvorfor har du tatt godteri nå? Det er ikke lørdag idag!!


Etter en uke påskeferie. 
Kl: 01:40: Nicolai kommer inn til meg trøtt og forvirra, legger seg ved siden av meg og skravler som en foss..
Jeg: Gleder du deg til å dra i barnehagen igjen imorgen?
Nicolai: Ja, men jeg gleder meg til Mie kommer også

Vi skal spise middag, og Nicolai rører ikke maten sin.
Jeg: Nå må du spise maten din.
Nicolai: Nææh, jeg spiste forrige uke jeg!

Jeg hadde en brusboks på bordet, som Nicolai plutselig satt og drakk av.
Jeg: Ø
y, den der er min!
Nicolai: Ja, men nå er den tom, for jeg har drikka den opp!

BABYBOX

Før helgen hentet jeg to babypakker på to av byens apotek. En fra VitusApotek og en fra Apotek1. Husker jeg hentet sånne da jeg gikk med Nicolai også. Jeg syns det er kjekt å få med seg litt gratisprøver, slik at man kan teste ut litt ting før man eventuelt velger å kjøpe mer av produktene. Jeg mener å huske at det var mer stelleprodukter i de pakkene jeg hentet forrige svangerskap. Pakkene denne gang var i hvert fall veldig forskjellige, og av disse to jeg hentet her om dagen har jeg en helt klar favoritt!

I VitusApotek sin pakke får du dette:

◊ Fødselsboken

◊ Handlenett

◊ To stk truseinnlegg fra TENA

◊ Lifeline Care - Gravid kosttilskudd 

◊ Läkerol Dentafresh - Lakris og vanilje 

◊ Weifa-C halstabletter

◊ 10ml Sjampo 

◊ MULTI-MAM compresses intensive nipple treatment for breastfeeding mothers

Quest bar med sjokolade og peanøttsmør 

◊ Ammeinnlegg fra Medela

A-DERMA (krem mot tørr hud)

◊ AKREM

◊ MAM-smokk

◊ Ørepropper

◊ 25% rabatt på babykort fra babykort.no

◊ Brosjyrer med blant annet Barn&biler(sikkerhet) og informasjon om produktprøvene i pakken og diverse annet.I Apotek1 sin babybox får du:

◊ Barnets første år

◊ En utgave av Foreldre og barn 

◊ To bleier fra pampers (1 og 2)

◊ En 125ml flaske fra AVENT

◊ En stor pakke med våtservietter 

◊ En MAM-smokk

◊ En prøvepakke med Blenda sensitive flytende tøyvaskemiddel 

◊ 3,5g Bepanthen (Veldig bra salve. Brukte den på Nicolai) 

3ml smoothing repairing balm

◊ 20ml Eucerin badeolje

◊ 4g smoothing skin balm

◊ Ammeinnlegg fra AVENT

◊ Rabattkode med 30% på første kjøp hos Apotek1 samt brosjyrer med informasjon om innholdetDet sier seg kanskje selv at pakken fra Apotek1 er den jeg ble mest fornøyd med. Jeg syns denne pakken var mer mor og barn relatert enn pakken fra VitusApotek. Jeg syns det var lite til både mor og barn, og jeg ser ikke helt vitsen med halstabletter og proteinbarer? 

 

Er det noen som kan anbefale noen andre pakker med bra innhold? :o) 

"BAK FASADEN"

Jeg har fått med meg at mange tror at vi som liker interiør og liker å ha det fint rundt oss tydeligvis alltid har det ryddig, rent og strøkent til en hver tid. Også må vi jo ikke glemme de stakkars barna våre som ikke får lov til å ha leker strødd og kose seg inne. He he, jeg må jo bare flire litt av det, for jeg vet jo selv at dette tullet ikke er sant.

Men si meg helt ærlig, hvis dere ser et blogginnlegg av et rotete kjøkken. Blir dere virkelig inspirert av det? Det er vel ingen som har lyst til å legge ut bilder av kjøkkenet sitt, stua si, soverommet eller badet om det er totalt bomba og ser ut som lynet har slått ned hundre og femti ganger? Nei, det blir i hvert fall ikke jeg inspirert av. 

Her tar jeg selvfølgelig bilder de få sekundene det faktisk er ryddig, og det er rett etter jeg har rydda og gjort rent, eller når Nicolai ikke er hjemme. Ikke at jeg ikke roter selv, for det klarer jeg absolutt helt fint det og, uten at jeg skjønner helt hvordan jeg får det til. For 99% av tiden syns det nemlig at det bor folk her også. Det er absolutt ikke en "interiørkatalog" tjuefire timer i døgnet.. 

Igår så stua mi slik ut:idag ser den slik ut:

igår så kjøkkenet mitt ca slik ut:

idag ser det slik ut:soverommet ser slik ut:

.. og badet ser slik ut:

(Jeg bare visste at det stellebordet kom til å bli brukt til håndklær og sengetøy fra tørketrommelen + alt mulig annet rot før jeg får tatt det i bruk til det som egentlig er meningen..)

Så ingen kan komme til meg å påstå at mitt barn ikke er et lykkelig barn som ikke får rote og leke, for er det noe han får gjøre hver eneste dag, så er det nettopp å leke... og rote... 

Sånn forresten, så er faktisk rommet til Nicolai det som er mest ryddig akkurat nå... For han har nemlig dratt alt ut i stua ;-)

Og ikke vet jeg, men er det noen som ser et trist og ulykkelig barn som ikke får lov til å leke på bildene under? Det gjør i hvert fall ikke jeg :o) Nå skal jeg fortsette å rydde i kaoset her, så jeg kan ligge på sofaen med god samvittighet ikveld!

SATURDAY MORNING BLISS

God morgen, lørdag!

Her i hjemmet later vi oss som bare det, og har tenkt til å gjøre det resten av denne lørdagen. Været er tåkete og surt, og det er for meg en perfekt unnskyldning til å kose seg inne hele dagen med filmer og "sofasliting". Nicolai ville se på Spidermanfilmen sin, og koser seg med den. Jeg har nettopp inntatt verdens sunneste frokost! ha ha. Når egentlig ingen mat frister, så får man bare ta det som frister litt, og akkurat idag var det Nicolais "bamseskinke" og yoghurt med brus til frokost! Siden klokka er over elleve, så kan vi vel heller si lunsj.. ;-)
Når man bare finner en av hver tøffel, så blir det en av hver tøffel! ha ha.

 

Hva er deres planer for dagen? 


50 DAGER IGJEN

Heisann! 

Håper alle har tatt helgen nå!? Det har i hvert fall jeg her jeg ligger rett ut på sofaen! Skulle egentlig vaske og ordne her idag, men senga vant som vanlig. Satt på alarmen halv ett. Planen var å få til både litt søvn og litt vask, men jeg slumra alarmen helt til klokka var langt over to, nesten halv tre faktisk! ha ha.. Det var bare å komme seg opp å prøve og våkne litt. Fikk rydda vekk det verste her og kledd på meg, så var det bare å få henta turboen i barnehagen. Vi har vært i Sverige og handla litt mat, og Nicolai fikk ta middagen sin på Mc'ærn idag. Nå sitter han og koser seg med litt fra forrige helgs påskeegg og barneTV før han tar kvelden. Tror nok mammaen sovner tidlig idag og!

Forresten er det bare femti dager igjen til termin idag! Nå håper jeg virkelig disse dagene går fortere enn fortest så jeg bare får det overstått! Skulle ønske jeg bare kunne legge meg å sove til det setter igang..Hadde sikkert klart det og.. Ha ha!Bilder fra instagram: ETMAMMALIV

God helg, alle sammen!♥

HELGETIPS: OPPTIL 70%

Heisann! 

Nå er det jaggu fredag igjen, og denne gangen trenger jeg vel kanskje ikke nevne hvor fort jeg syns uka går! ha ha! Men som vanlig har den gjort det, og idag er det faktisk bare 50 dager igjen til termin.. Hjelpes!! Selv om angsten om fødsel har meldt sin ankomst, så kjenner jeg samtidig at det skal bli veldig deilig å bli ferdig en gang for alle! Jeg er så lei av å ha vondt og ikke orke noenting. 

Tenkte å komme med et lite helgetips til alle glade nettshoppere! Lekmer har salg på en masse varer, og under har jeg samlet kun en brøkdel av godbitene du finner på salg! Husk, selv om det er masse vinterklær, sko og leker, så er det fortsatt salg. Kjøp en større størrelse, så slipper du å tenke på årets vinterklær, kjøp julegaver og bursdagsgaver til vinterens bursdagsbarn og spar opptil 70%!

 

 


1 HER // 2 HER // 3 HER // 4 HER // 5 HER // 6 HER // 7 HER // 8 HER // 9 HER // 10 HER // 11 HER // 12 HER // 13 HER // 14 HER // 15 HER // 16 HER

 

 


17 HER // 18 HER // 19 HER // 20 HER // 21 HER // 22 HER // 23 HER // 24 HER // 25 HER // 26 HER // 27 HER // 28 HER // 29 HER

 


30 HER // 31 HER // 32 HER // 33 HER // 34 HER // 35 HER // 36 HER // 37 HER // 38 HER // 39 HER // 40 HER // 41 HER // 42 HER // 43 HER // 44 HER

 


 

45 HER // 46 HER // 47 HER // 48 HER // 49 HER // 50 HER // 51 HER // 52 HER // 53 HER // 54 HER // 55 HER // 56 HER // 57 HER // 58 HER

 

I TILLEGG FÅR DU 10% EKSTRA PÅ ALLE BARNEKLÆR OG SKO MED KODE: 

3gdWQHTK53

 

 Hele salget finner du HER

 

 

Ønsker alle en strålende helg!

//affiliateslenker

JORDMORTIME OG FØDSELSANGST

Heisann!

På tirsdag hadde jeg min første time hos jordmor. Litt i seneste laget egentlig, men siden formen har vært så dårlig, så har jeg bare vært hos legen min. Men det er jo greit å få med seg et par timer hos jordmor også, som som regel kan svangerskap og kan svare litt bedre på spørsmål enn det legen kan. Andreas var også med, og fikk skrevet under på farskapserklæringen, så nå har han ingen utvei som jordmor sa! Ha ha. 

Vi snakket litt om forrige fødsel, og hvordan jeg opplevde den. Da jeg nevnte at tanken på å prøve igjen skremmer meg veldig. Alt så ut til å gå som det skulle i forrige fødsel. Vannet gikk tidlig på morgenen, riene kom drøyt 45 minutter etter vannet hadde gått, og slik fortsatte det i mange timer. Jeg fikk pressrier utover kvelden, og følte jeg pressa og pressa i flere timer. Husker ikke akkurat hvor lenge jeg holdt på, men det føltes som en evighet. Hverken jeg, Andreas eller mamma tenkte på at jordmor her i Halden hadde sagt at det så ut til at gutten ble stor til fødsel. Jeg hadde jo blitt henvist til vekstestimering noen uker tidligere, og han ble målt til å bli mellom 3500g og 3800g til fødsel, så dette var jo normalt. Jeg hadde lenge på følelsen av at jeg ikke kom til å klare det. Jeg vet ikke hvorfor, jeg bare følte det veldig på meg der og da at ingenting skjedde. Endelig tok de til fornuft og bestemte at lillegutt måtte komme med keisersnitt. Jeg har aldri vært så skuffa, men samtidig letta og lykkelig på samme tid. Skuffa fordi jeg følte meg misslykket, letta fordi jeg var så sinnssykt sliten, og hadde null krefter igjen. 

Enda mer letta ble jeg da de tok ut en plugg på 4685g og 52cm! Det er mellom 1185g og 885g mer enn det de sa han kom til å være. Med andre ord litt mer enn det de hadde sagt tidligere.

Jordmor skjønte heldigvis at jeg tenkte mye på det, og at det samme skulle skje igjen. Jeg har egentlig hele tiden ønsket meg et planlagt keisersnitt, så jeg bare slipper å oppleve det samme en gang til. Men den siste tiden har jeg tenkt veldig på at jeg kommer til å være så skuffa over meg selv om jeg velger den veien, og at jeg kommer til å være utrolig stolt over meg selv om jeg prøver igjen og får det til denne gangen! Det er jo ikke sikkert at lillesøster blir like stor, men jeg har det selvfølgelig i bakhodet. Og jeg tenker selvfølgelig på hvorfor jeg skal klare det denne gangen, når det ikke gikk sist? Jeg er bare veldig forvirra, men vet at den jenta må ut på en eller annen måte uansett. 

Jordmor sa også at jeg ikke kunne regne med å få et keisersnitt fordi det har blitt veldig strengt, og at det kan føre til mange komplikasjoner. Det er jeg jo selvfølgelig klar over, og aller helst vil jeg jo ikke ta et keisersnitt heller. Det er så forbaska vondt i ettertid, og det tok en god stund før jeg klarte å komme meg ordentlig på beina igjen.

Vi bestemte uansett at vi skulle skrive et ønske/fødebrev neste gang jeg skulle dit. Slik at de er klar over forrige fødsel og hvordan jeg opplevde det, og for at de ikke skal "pushe" meg like lenge denne gangen før et eventuelt keisersnitt. Så da får jeg bare prøve å håpe på at det beste skjer. Jeg vet jo hvor vond en "vanlig" fødsel er også, da jeg har vært igjennom begge deler bortsett fra den siste delen. Det er kanskje den som er verst? 

Jeg kjenner jeg gruer meg veldig, men som sagt. Jenta skal ut uansett, og det er for sent å angre. Har/hadde du fødselsangst? Hvordan opplevde du din fødsel?

 

GJØR DET SELV - SALONGBORD (9000KR BILLIGERE ENN ORIGINALT)

Heisann, og god morgen!

For en dag det var igår. Et øyeblikk så det ut som at jeg ikke rakk å bli ferdig med bordet, men siden jeg hadde bestemt meg, så hadde jeg bestemt meg. Bordet skulle bare bli ferdig! Men at det ble ferdig før jeg skulle til jordmor kl. ett var uaktuelt. Jeg var nok en smule optimistisk kan man vel si.. Men det er ikke noe nytt! Ha ha.

Men med en trassig treåring som klår på absolutt alt, og lukker øra når foreldra snakker, så sier det seg selv at ting går tregt. Når klokka nærmet seg halv ett, så måtte vi bare gi oss så vi rakk timen min. Da hadde vi vært der fra ca halv ti, og det eneste vi hadde gjort var å pusse ned bordet og fått skråskjært materialene til ramma som skulle sitte rundt. Uansett hadde vi brått for lite, så vi mangla en del til den ene enden. Så da var det bare å pakke sammen å komme seg i bilen. Heldigvis tilba tanta til Nicolai å passe han, så vi fikk kjørt masekråka dit. Rart hvor mye lettere og raskere ting går uten barn tilstede! he he.. 

Vi fikk kjøpt den siste delen, og dratt opp igjen for å gjøre resten. Da bordet endelig var ferdig og klar for litt maling og beis ringte Nicolai og ville hjem, så da var det jo bare å pakke sammen igjen å sette seg i bilen. Som sagt skulle det bordet bli ferdig, så da valgte jeg å ta med både bord og maling hjem igjen. Etter tre strøk hjemme på kjøkkengulvet ble endelig bordet FERDIG og SÅÅÅÅ LEKKERT!! Herregud, jeg er så fornøyd at jeg har ikke ord! Beina må kappes litt, men det får vi gjøre en annen dag. 

Som nevnt over, så må jeg få kappa beina litt. Bordet er altfor høyt i forhold til sofaen, så det ser litt dumt ut. Og om noen vet om et fint, lyst og stort teppe til gulvet som ikke koster flesk, så tar jeg med glede imot tips! Er så stygt med de flisene i stua, og det passer absolutt ikke til møblene mine. Dette bordet koster 9299kr hos interiormani.no, mitt kosta 200kr og litt drivstoff til Moss ;-) (Materialer fikk jeg av pappa, den delen jeg manglet kostet 11kr. Maling og beis hadde jeg fra før) Alt i alt har bordet mitt kostet mellom 350 og 400kr!


bildet er lånt av interiormani.no

 

 

Nå skal jeg straks til sykehuset for å ta glukosebelastningsprøve. Er bare en ting å si om det: æsj! Måtte ta det med Nicolai også, men det var heldigvis ingen svangerskapsdiabetes på meg da. Håper og tror ikke det er det nå heller, men det er jo selvfølgelig greit å sjekke for sikkerhetsskyld. 

Ønsker alle en fin dag!!

Hva syns du om det nye bordet mitt?

EN LITEN SMAKEBIT PÅ MITT NYE SALONGBORD

Heisann, og god morgen! 

Idag var planen å dra opp i garasjen til pappa å ordne med mitt nye DIY-prosjekt. Andreas skal hjelpe meg, så han kjørte Nicolai i barnehagen så jeg rakk å spise og våkne litt, så skulle han hente meg etter han var levert. Det tok ikke veldig lang tid før jeg fikk en telefon, og i andre enden kom det bare "Det er jo for f*** planleggingsdag i barnehagen idag!!" Ha ha, jeg tror jeg dør. Dette er bare så typisk oss. Surrehuene nr en og to, dum og dummere! Jeg visste jo selvfølgelig det. Ikke kan jeg skylde på "ammetåka" enda heller, men hodet mitt henger rett og slett ikke med når det er ferie, stengt på en mandag også videre. Og selv om vi har hatt det superkoselig mesteparten av ferien, så merker man veldig godt at man har en treåring hjemme 24/7, så vi var vel bare veldig klare for vanlig hverdag igjen... Andreas er bare mann, så han er vel unnskyldt! ;-)

Men bord skal det bli uansett. Nå er det to dager siden jeg henta det, så nå klarer jeg ikke vente en dag til. Planen er å rekke og bli ferdig før jeg har time hos jordmor klokken ett, så her er det bare å jobbe på!

Ønsker alle en super dag og uke! Og husk, en dag mindre å jobbe før helg igjen! ;-)


Klarer du se for deg hva som skal gjøres? ;-)

10 PLAGER UNDER SVANGERSKAPET

Den mest irriterende setningen jeg har hørt som gravid er "å være gravid er ikke en sykdom". Nei, vet du hva, det er jeg fullstendig klar over. Men dessverre så er ikke alle like heldige, og en graviditet kan bringe med seg massevis av plager som ikke alltid er like lette å ha på besøk. Jeg tør vel å påstå at jeg er en av de som har vært maks uheldig begge gangene, og kan skrive under på at det å gå gravid ikke alltid er like koselig og flott som mange syns. Og missforstå meg rett. Jeg syns det er veldig fint at det også finnes masse positivt med å gå gravid! Jeg er fryktelig misunnelig på dere som ikke har noen plager, og kan jobbe helt til permisjonen starter. Det finnes ikke noe verre og mer kjedelig enn å være sykmeldt, og jeg skulle veldig gjerne ønske jeg fortsatt hadde orka å jobbe i hvert fall noen dager i uka. Men når man aldri vet hvordan formen er, så er det bedre å holde seg hjemme, enn og måtte ringe å melde seg syk annenhver dag. Sånt blir det bare stress og dårlig stemning av.

Her skal dere få høre litt om mine plager iløpet av mine svangerskap.

 

◊Kvalme og brekninger

Da jeg tok graviditetstesten var jeg bare 2-3 uker på vei. Hadde ingen symptomer bortsett fra at jeg plutselig syns det var fryktelig lenge siden jeg hadde hatt mensen. En uke senere skulle jeg reise til Praha på Herbalife-Extravaganza, og krysset både fingre og tær om at kvalmen skulle holde seg borte i hvert fall frem til jeg kom hjem. Var veldig kvalm den første tiden med Nicolai, så jeg tenkte at jeg sikkert ble det nå også. Og det ble jeg. Heldigvis rakk jeg en uke i Praha før den meldte sin ankomst, og jeg hadde nesten ikke mer enn kommet meg hjem igjen før den kom for fullt. Flaks!

◊Oppkast

Det jeg ikke hadde regnet med, siden jeg ikke kastet opp med Nicolai kom selvfølgelig. Jeg hadde bare brekninger med Nicolai, men denne gangen skulle jeg tydeligvis få med litt mer på "kjøpet". Helt forferdelig, og jeg måtte ved flere anledninger ta "rennafart" å løpe til både toalett, søppelkasse og vask. 

◊Var på lukter

Dette var mitt største problem i forrige svangerskap, og måtte selvfølgelig bli et av mine største problem i dette også. Forskjellen var bare at med Nicolai taklet jeg overhodet ikke hvitløkslukt. Og da snakker jeg ikke om lukten som kommer når du tilbereder noe med hvitløk. Nei, den forferdelige lukten som kommer etter noen har spist hvitløk. Jeg kjenner jeg har lyst til å brekke meg bare av å skrive det. Her snakker vi at til og med såpa i dusjen luktet hvitløk, så dere kan jo tenke dere hvordan jeg har/hadde det. Det var jo selvfølgelig ingen andre enn meg som merket den forferdelige lukta av dusjsåpa!

Det problemet fikk jeg nå også, men også med en hel haug av andre lukter, så denne gangen ble det hundre ganger verre. I den leiligheten jeg bodde i da jeg fant ut at jeg var gravid lukta det så (unnskyld språket, men finner ingen andre passende ord) jævlig i fellesgangen. Det hadde det alltid gjort, men nå var stanken bare enda verre, og jeg måtte løpe opp og ned trappa mens jeg holdt pusten da jeg skulle inn eller ut for og ikke kaste opp. Ved et par anledninger måtte jeg løpe rett inn å kaste opp fordi jeg brakk meg sånn. Det var rett og slett bare helt forferdelig. 

◊Hodepine/Svangerskapsmigrene

Noe av det første jeg tenkte da jeg var gravid igjen var "YES, nå slipper jeg å ha så mye vondt i hodet!". Jeg har migrene fra før av, og har slitt veldig med det helt siden andre klasse på barneskolen. Det har vært noen forferdelige år, men heldigvis har jeg vokst det mer og mer av meg. Har blant annet slutta å kaste opp når jeg får migrene, noe jeg gjorde hver gang før. Men uansett, da jeg gikk med Nicolai hadde jeg kanskje et migreneanfall tre ganger iløpet av de ni månedene jeg gikk gravid. Det er veldig lite til å være meg, så jeg var jo overlykkelige over at svangerskapet faktisk tok knekken på det meste av migrenen min, og tenkte at det kom den sikkert til å gjøre denne gangen også!

Så feil har jeg vel aldri tatt. Omtrent samtidig med kvalmen kom migrenen også, og jeg visste rett og slett ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. De fleste vet sikkert at paracet er det eneste en gravid kan ta, og en med migrene vet at paracet kan du bare "drite i" å ta når du har migrene, for det hjelper ikke uansett! Så der lå jeg da, med verdens verste migrene, kunne ikke ta medisiner og hadde bare lyst til å grave meg langt ned mens jeg nesten drukna i mine egne tårer. Jeg overdriver faktisk ikke. De som aldri har hatt et tegn til migrene aner ikke hvor forferdelig det er, og de som har hatt skjønner kanskje hvor forferdelig det faktisk er når du ikke kan ta noenting som hjelper fordi du er gravid. Jeg har gått med daglig hodepine eller migrene fra oktober til mars. Iløpet av mars ble jeg plutselig bedre. Den kommer fortsatt, men ikke hver dag, og det er så deilig! 


Å legge disse på panna var de eneste som hjalp litt husker jeg. Synd de ikke er å få kjøpt i Norge. Er ikke bare å reise til Polen for å kjøpe det heller akkurat.

 ◊Kynnere

Fra rundt uke 18 skjønte jeg at også disse hadde kommet for å bli. For de som ikke vet hva kynnere er, så vet jeg at alle opplever kynnere forskjellig. Mine opplevelser er helt like som forrige svangerskap. Magen blir steinhard i noen sekunder/minutter, jeg blir svimmel og må sette meg ned. Det er ubehagelig å puste, og man får følelsen av at man ikke får puste. Jeg må rett og slett konsentrere meg skikkelig. Noen får vonde kynnere, det gjør heldigvis ikke jeg. Det er rett og slett bare en skikkelig ubehagelig følelse når det holder på. 

◊Blodtrykksfall og svimmelhet

Jeg har hele tiden trodd at dette har vært kynnere, men har i ettertid funnet ut at det faktisk er blodtrykksfall som gjør at jeg blir svimmel. Men det kommer som regel samtidig med kynnere og når jeg har stått for lenge. Og gjerne mens jeg rydder/vasker og holder på. Det tar alltid sin tid å bli ferdig, fordi jeg må ta korte pauser hele tiden for og ikke svime av. Dere kan jo tenke dere hvordan det er å stå midt i køen i kassa på matbutikken og dette melder sin ankomst. Det må være det verste jeg vet. Derfor går jeg helst ikke i butikken alene, da jeg egentlig er avhengig av at noen kan ta over for meg, så jeg får gått og satt meg et sted om det blir for ille.

◊Tretthet 

Jeg mener å ha hørt at dette som regel går over etter første trimester? Ja, da skjønner jeg jo hva som regel betyr. For jeg føler jeg ikke har gjort noe annet enn å sove ved hver eneste mulighet jeg har hatt. Noen som har sett den Shrek-filmen der Tornerose sovner hele tiden og sier "jeg er trøtt heeele tiden jeg *gjesp*". Ha ha, det er i hvert fall akkurat som å se meg! Første, andre og tredje trimester ja! Gi meg søvn!

Bekkenløsning

Den siste måneden, ja faktisk rett etter hodepinen begynte å gå over begynte smertene i bekkenet, og jeg klarer såvidt å ta på meg sokkene mine. Jeg føler meg som en pingvin her jeg går og vagger rundt. Og har jeg vært "aktiv" en dag, sånn som her om dagen da vi var i Grebbestad, eller igår da vi var ute og gikk, så trenger jeg som regel en dag med ro igjen for å kunne fungere greit. Man skulle tro det hjalp å bevege seg, men ikke i mitt tilfelle i hvert fall. Er i hvert fall ikke spesielt overrasket! :-P

◊Søvnløse netter

Jeg vet jeg skrev over at jeg kan sove ved hver eneste mulighet jeg har til å lukke øynene. Det gjelder selvfølgelig ikke om natten. Jeg er fryktelig trøtt, men sovner jeg? Nei, her ligger vi selvfølgelig med øynene piiip åpne i både tre og fire timer før vi klarer å knipe dem igjen for å sove et par timer før man våkner av at man må konsentrere seg for å snu seg til den andre siden slik at det gjør minst mulig vondt. Takk, Gud for "gravidputa" mi som i hvert fall gjør nettene litt bedre.

Usosial

Det å føle seg usosial har også blitt en plage. Fordi man omtrent ikke er ute av døra og ser mennesker, venner og bekjente. Man går også konstant med følelsen av at man lurer seg unna med dårlige unnskyldninger og ikke blir tatt seriøst. I hvert fall av noen da. Men når du stort sett bruker dagen din på å ligge på et mørkt rom med vifta på og sover, så er det ikke noe gøy og ikke orke å ta telefonen som ligger og durer ved siden av ti ganger daglig. Det er ikke det at jeg ikke gidder å ta den, som jeg har fått følelsen av at noen tror, men jeg har mer enn nok med meg selv og orker rett og slett bare ikke å snakke til tider. 

DÅRLIG SAMMVITTIGHET

Dette må være den største "plagen" av alle. 

I tillegg til og på grunn av alle disse plagene går jeg konstant med dårlig samvittighet overfor familie og venner. Og det viktigste av alt, min kjære, vakre sønn som skulle fått så mye mer oppmerksomhet av mammaen sin enn det han har fått de siste månedene. Når bare det å følge ditt eget barn på toalettet blir et stort ork, og det siste du tenker på før du legger deg om kvelden er å grue deg til å stå opp. Når man er førstegangsgravid, så kan man bare tenke på seg selv å gjøre det man vil, men når man har barn fra før av, så kan man bare ikke det. Selv om det er det man aller helst vil. Man får ofte dårlig samvittighet, og det blir selvfølgelig en av "plagene" det også.

 Noen som kjenner seg igjen i noe, eller er du en av de heldige som har "sluppet unna"? :o)

EN SÅNN MORGEN..

Er det ikke typisk? Jeg skrev igår kveld at jeg gledet meg til å legge meg og sove til jeg våknet og følte meg uthvilt. Jeg sovna ganske fort igår, men har som vanlig sovet veldig dårlig. Er det vanlig å drømme så sykt mye når man er gravid? Etter jeg ble gravid har jeg drømt så mye, og om så mye rart!! Blir jo helt skremt av de drømmene til tider..

Etter å ha våknet omtrent hver eneste time fra kl. 06, så var det på tide å komme seg opp tilslutt. Ble ikke akkurat mer uthvilt av å sove videre, så her sitter jeg. Trøtt, tung i hodet og nok en gang vondt i halsen. Virker heldigvis som at det er sånn "vondt i halsen" som går over snart. Et glass C-Vitamin er slukt, så vi får håpe det gjør susen. Planen idag var egentlig å stå opp og komme meg opp til pappa for å begynne med DIY-prosjektet mitt. Som sagt må nytt salongbord til etter jeg bytta sofa, da det jeg har nå ble litt i det minste laget. Og for de som kjenner meg godt, så hater jeg virkelig å vente med ting. Jeg liksom helst starte med en gang å få det ferdig med en gang. Det verste jeg vet er å gjøre meg halvferdig med en ting, og så ta resten neste dag eller senere for eksempel. Det er totalt uaktuelt! ha ha. Jeg skulle jo helst begynt med det bordet da vi kom hjem igjen igår kveld, men akkurat da fikk jeg selvfølgelig ikke viljen min.. 

Håper alle nyter siste feriedag! Her er det i hvert fall strålende sol, så det er bare å komme seg ut folkens! (Fra ho som ligger i morgenkåpa i sofaen enda...;) 

NÅR DIN SØNN IKKE VIL VÆRE HOS DEG..

God kveld!

Har ikke denne ferien gått fort, så vet ikke jeg. Syns dagene bare har flydd avgårde. Men det er nok bare fordi vi har kost oss og fått gjort så masse som vi har gjort. Nicolai virker i hvert fall kjempefornøyd, og jeg tror han er glad for å ha fått tilbrakt mye tid sammen med både mammaen og pappaen. Vi har spist sene og gode frokoster sammen hver dag, vært ute i sola og lekt, sett på filmer sammen, han har fått være litt lengre oppe (noe som har gjort at han også har sovet lenge, og det klager vi absolutt ikke på! he he!), vi har vært og sett på båtene i Grebbestad og besøkt oldemor og oldefar på campingen, lett etter påskeegg, grilla i skogen og rett og slett bare kost oss halvt ihjel alle sammen! 

Idag skulle vi egentlig lage en god middag, men litt før klokka tre var det en som la ut et salongbord for salg i en gruppe jeg er medlem i på Facebook. Jeg så med en gang hva jeg kunne gjort med det bordet, og sålenge jeg er på leting etter et større salongbord etter jeg bytta sofa, så bare måtte jeg ha det bordet!! Middagsplanene gikk i dass. Nicolai ble levert hos farmora og farfaren sin, og jeg dro med meg Andreas til Moss for å hente et salongbord til meg isteden! Han var meget imponert kan dere tro! ha ha...

Da vi kom hjem måtte jeg ringe pappa for å forhøre meg litt, og samtalen endte med at han ba oss komme opp med Nicolai så han kunne overnatte der. For en deilig setning det var for en utslitt hval (gravid) å høre fra den andre enden! Nicolai var absolutt ikke vond å be, og jeg spurte han minst ti ganger før vi dro om han ville være med hjem til mamma igjen. Svaret var enkelt og greit "NEI, FOR JEG VIL IKKE SOVE HOS DEG, JEG VIL SOVE HOS MORFAR!". Ooookei! Da vet jeg i hvert fall at sønnen min koser seg og har det bra, og jeg kan slappe av med god samvittighet! Har nesten nettopp spist "mølemat", og sett på en film som gikk på TV'en. Planen var å spise resten av påskegodtet, men det ble ikke noe av. Nå er jeg  klar for å hoppe i senga å sove til jeg våkner og føler meg uthvilt imorgen! Håper alle har hatt en strålende påskeferie, og nyter den siste fridagen fullt ut imorgen! God natt♥

PÅSKEGRILL

 God morgen, alle! 

Her har vi nok en lat morgen, og frokosten er akkurat inntatt. Nicolai sitter og ser på Gubben og katten ved siden av meg. Tror gårsdagens påskeegg falt i smak! Sola skinner idag også, så vi får se hva vi finner på senere. Akkurat for øyeblikket har jeg det egentlig helt greit her jeg ligger på sofaen med pc'en på magen! Kan nemlig bruke magen som bord nå, så det er jo kjekt! Ha ha..

Etter Nicolai hadde funnet påskeegget sitt igår, så tok vi som sagt med oss pølsene, solo'n og turmiksen opp til skogen hos pappa. Vi gikk ikke så veldig langt, da pappa og de har en vedplass rett ovenfor der han bor. Pappa og morfar var allerede på plass og holdt på med ved, og vi andre satt oss bare ned for å late oss i sola. Bolla på tur!! Gleder meg til å bli med selv igjen. Føler meg som en oppblåst hval! :-P Nå nærmer påskeferien seg slutten, og det gjør meg egentlig ingenting. Jeg håper april og mai kan gå like fort som de andre månedene har gått, for nå begynner det meste å bli tungt, og jeg er så spent på hvordan lillesøster ser ut!♥

Håper alle får en fin søndag videre! 

 

Sikrer du barnet ditt riktig? DERFOR SKAL BARNET SITTE BAKOVERVENDT!

-FORSKJELLEN ER ET BLÅMERKE ISTEDENFOR EN BRUKKET NAKKE

Jeg er veldig opptatt av sikring av barn i bilen. Og riktig sikring av barn i bilen. Det er ikke bare å sette barnet i hvilket som helst sete, ta på beltet å kjøre! Da hadde jeg heller valgt å bli hjemme eller gå! Jeg kjenner det skjærer i hjertet mitt hver gang jeg ser uansvarlige foreldre ute og kjører med barna sine. Har du noengang tenkt på om du faktisk krasjer og barnet ditt brekker nakken eller i verste fall faktisk dør fordi du valgte den billigste og kjappeste løsningen? Er det virkelig verdt å ta sjansen? 

Siden jeg klarte å starte tredje verdenskrig på kun fem(?) minutter med dette innlegget ber jeg deg se dette:

http://www.tv2.no/2014/12/08/nyheter/viral/6322986 (En mamma advarer: Denne vanlige feilen tok livet av sønnen min. Ingen sa noe til meg. Ikke før det var for sent.)

Mange er klar over at å sette barnet forovervendt for tidlig kan være farlig. Og mange bryr seg ikke det hele tatt og lar barnet sitte som en godt voksen gjør. Gjerne i fremsetet og uten noen ting å sitte på. Det er det jeg syns er uansvarlig. For jeg regner med at du/dere som kanskje føler dere truffet skjønner hvorfor jeg mener det er uansvarlig, når det faktisk er bevist at det er tryggest å sitte bakover frem til barnet i hvert fall er fylt fire år? Alle vil vel det tryggeste for barna sine? Eller er jeg helt på bærtur nå? Da vil jeg i så fall ha en veldig god begrunnelse i kommentarfeltet, på hvorfor du velger og ikke følge det rådet som er tryggest?

Men det finnes også mange som ikke vet og ikke er godt nok informert om dette, som damen i linken over. 

Alt under er hentet fra: http://www.klikk.no/foreldre/smabarn/article919358.ece


Trygg Trafikk anbefaler at barn sitter bakovervendt i bilen lengst mulig. Aller helst bør de sitte mot kjøreretningen til de er fire år, og rådet kommer ikke uten grunn. 

-Å være sikret bakovervendt i bilen gir omtrent fem ganger bedre beskyttelse mot alvorlige skader i en eventuell ulykke, sier kommunikasjonssjef i TryggTrafikk, Kristin Øyen.

Hun forteller at dette skyldes at barn har et stort hode og en svak nakke, som ikke er ferdig utviklet ennå. 

-Når barnet sitter bakovervendt, fordeles kreftene i kollisjonen over hele barnets rygg og bakhode i stedet for at hodet kastes frem. Belastningen konsentreres dermed på nakken, sier hun. 

Av hensyn til tryggheten mener hun barnet må godta at det er litt dårlig plass til beina.

Selvfølgelig må barnet godta at det er litt dårlig plass til beina! Nicolai sitter med beina sine opp på seteryggen, han, men har han noen gang klaget på det? Nei, det har han ikke. Og hadde han gjort det, så hadde jeg sagt at hvis han vil være med å kjøre bil (noe han elsker), så må han sitte den veien, ellers kan vi ikke kjøre bil fordi det kan være farlig å sitte andre veien før han er stor nok. Da er jeg ganske sikker på at treåringen hadde sagt "åja" og ikke noe mer. Som han gjør på de fleste andre "dumme" unnskyldningene jeg kommer på i farta om han spør om noe. Fordi han er tre år, og han har ikke evnen til å forstå alt enda, og alt en voksen sier er farlig, det tror han selvfølgelig på. 

Er barnet for stort?

- Det er ikke farlig å sitte trangt, men det kan jo være litt ukomfortabelt for barnet. For litt større barn, finnes det imidlertid bakovervendte barnestoler helt opp til 25 kilo, sier hun. 

Og lurer du på om barnet er for stort, finnes det en tommelfingerregel. 

- Hvis mer enn en tredjedel av barnets hode går over kanten på stolen, er det på tide å skifte barnestol, sier Øyen. 

Mange mener bakovervendte seter gir misfornøyde barn, men Øyen tror ikke nødvendigvis at det å snu barnet er løsningen hvis barnet er urolig på biltur. 

- Jeg tror ikke det er forskjell på å få utålmodige og sprelske barn til å sitte lenge stille i bilen enten det er forovervendt eller bakovervendt, sier hun. 

Fikling med seler i baksetet er heller ikke noe argument for å snu setet. 

- Har man barn som tar av selen over skuldrene, finnes det belteoppsamlere som holder beltet samlet over brystet, sier hun. 

Vi spurte leserne i forumet om deres mening, og de fleste er tydelige på at de ønsker å følge oppfordringene om bakovervendt sete til barnet fyller fire år.

VOKSNE MÅ BESTEMME

- Jenta vår på snart fire sitter bakovervendt, og det skal hun gjøre enda en god stund. Det er ikke noe problem å få dette til for vi gir henne ikke noe alternativ. Enkelte valg er det faktisk vi som foreldre som skal ta og ikke barnet. 

Hun forstår at noen barn kanskje maser om å få se fremover, men mener det er noe foreldrene må takle på  samme måte som man må takle at de maser om å slippe og pusse tennene, sier en mor. 

Hun har vanskelig med å forstå hvordan man som foreldre har samvittighet til å snu små barn fremover. 

- Ikke når leger som arbeider med trafikkskadde barn sier at utfallet av å sitte bakover- i stedet for forovervendt i en kollisjon kan være et blåmerke i stedet for en brukket nakke. 

Ingen av dem som svarte i forumet hadde snudd bilsetet veldig tidlig.

Mange kjenner imidlertid til noen som har gjort det og uttrykker undring over at noen er så raske med å snu barna sine. 

- Vi sikrer barna på alle mulige måter, så hvorfor skal det være annerledes i en bil, skriver en mor. 

Hun mener strengere og høyere krav til sikring av barn i bil er på sin plass og ønsker flere kontroller velkommen. 

- Man ser mye rart på veiene, sier hun.

Ser mye rart på veiene ja? Gjett om!

Jeg har til og med ringt politiet fordi jeg så et barn på rundt samme alder med Nicolai (rundt tre år, om ikke yngre!) sitte i FORSETET på en bil UTEN et godkjent sete og UTEN sikkerhetsbelte! Går det an å være mer uansvarlig ovenfor barnet sitt? Fy fader, jeg får som sagt helt vondt. Jeg ga de skiltnummeret på bilen, og heldigvis skulle de sjekke det opp. Ikke vet jeg om de rakk det før de kom ut av butikken og skulle dra igjen, for de gir jo ikke akkurat noe tilbakemelding til den som ringer. Men jeg håper av hele mitt hjerte at de ble stoppet og jeg vet at i hvert fall jeg hadde gjort det rette og alt jeg kunne gjøre for å få det stoppet. 

Et eksempel til. Jeg hadde akkurat parkert i barnehagen til Nicolai og gikk ut av bilen. I bilen ved siden av meg blir et barn på nok en gang samme alder av en bestemor satt i fremsetet, uten godkjent sete (altså da mener jeg uten noe som helst å sitte på også) med bilbeltet rundt seg. Barnet roper overlykkelig ut til meg "JEG FÅR LOV TIL Å SITTE FORAN! :-D". Så kom det et lite "he he" fra bestemora som fortsatte "ja, når foreldra ikke er med får jo bestemor gjøre som ho vil".  Ja, jøss tenkte jeg, så heldig du er som har en så snill bestemor, som risikerer å la deg dø for å være snill mot deg som ikke aner hvor farlig det er. 

Jeg kan bare ikke fatte at noen velger og ikke høre på det som faktisk er anbefalt. Har du hatt glattkjøring? Ja, da har du mest sannsynlig fått sitte i et bilsete med sikkerhetsbeltet som blir sendt nedover en liten "bakke" og går ca. 5km/t? Er det bare jeg som husker det trykket man fikk i brystet når det bråstoppet i den lille farten? Det kan umulig bare være jeg som syns det trykket holdt lenge, og tenkte "shit! Tenk om jeg faktisk krasjer i 80km/t eller mer. Hvilket trykk det blir da? Jeg husker faktisk ikke helt hvor mye trykket ble doblet pr. femte kilometer, men det var en del, og jeg husker jeg fikk helt sjokk! Tenk deg da det lille, stakkars barnet i en kollisjon, som i tillegg sitter fremovervendt og kanskje uten anbefalt bilstol i tillegg. Den sjansen ville ikke jeg tatt! 

Så, VÆR SÅ SNILL og tenk deg godt om før valg av bilstol til barnet ditt!!

JAKTEN PÅ PÅSKEEGGET

Heisann!

Har alle hatt en fin påskeaften så langt? Det har i hvert fall vi! Nicolai har lett etter påskeegget sitt, og vi har vært i skogen og grilla pølser i det fine påskeværet! :o) Her om dagen sendte jeg med pappa påskeegget fra Andreas og meg hjem, slik at han kunne gjemme det hos hønene oppe hos seg. Syns det passa bra siden vi hadde lagt planer om at vi skulle dit idag å grille. 

Nicolai har gledet seg veldig, og begynte omtrent å lete med en gang vi gikk ut av bilen. Han titta først i vedskjulet, men fant ingenting der..

Deretter fant han ut at han kunne gå inn til hønene å se om de hadde lagt noe påskeegg. De pleier jo å legge kinderegg til han hver gang han overnatter hos morfar, så da er det jo sikkert de som legger påskeegg også ;-)

Og jaggu hadde han rett! De hadde lagt igjen et diiiiigert påskeegg til han!

Egget var fylt med masse deilig godteri og to filmer. Treåringen var meget fornøyd ;-)Har du fått påskeegg idag? 

DEN PERFEKTE FREDAGSKVELDEN

Den perfekte fredagskvelden for meg må være når leiligheten er ryddig, lukter rent og du kan legge deg på sofaen med tacoen på bordet med gooood samvittighet! Dette er i hvert fall en sånn fredag. Det har tatt sin tid, men jeg kom meg igjennom det. Sånn er det når man må sette seg ned litt hvert femte minutt på grunn av kynnere og blodtrykksfall. Ha ha, jeg må jo le! Skulle tro jeg var 90 år med alle plager og klager om dagen! 

Nå sitter jeg her og nyter en kald Pepsi Max mens jeg skriver og hører på NRK MP3 før jeg skal hive meg rundt igjen å begynne på tacoen. Spent på om treåringen kommer til å spise noe ikveld, for han skulle på død og liv ha knekkebrød med kaviar isteden... Ikke rart jeg står igjen som et spørsmålstegn innimellom når det gjelder den gutten der.. Ha ha!

Alt vekk fra benker, gulv og sofa før jeg begynner med tørking av støv og støvsuging.. God helg, alle!♥

 

MAMMAS ØNSKELISTE TIL STOREBROR

Nicolai trenger litt nye vår- og sommerklær, og siden Zara har så utrolig mye lekkert til barn, så måtte jeg jo selvfølgelig inn på nettsiden deres å titte litt. Synd vi ikke har Zara nærmere enn Oslo, men da er det jo i hvert fall helt topp at de har nettbutikk! Ser bare for meg hvor kjekk lille (store) gutten min hadde blitt i disse klærne i sommer! Jeg elsker stilen, rett og slett!♥

Du finner barneklær hos Zara HER


Jeg syns H&M er veldig opp og ned. Altså på hva jeg liker. Noen ganger finner jeg absolutt ingenting, mens andre ganger finner jeg masse fint! Samme gjelder egentlig klær til meg selv der ifra. I nettbutikken fant jeg i hvert fall masse fine sommerklær jeg kunne tenke meg til Nicolai, så mulig jeg må ta en liten tur ned å titte litt snart også.

Du finner barneklær hos H&M HER

Nå er jo selvsagt dette klær jeg liker. Som dere ser er jeg vel en smule betatt av den maritime stilen, og det er en stil jeg syns Nicolai kler veldig godt også. Han blir jo så kjekk, og mammahjertet smelter som vanlig! Men skulle Nicolai valgt sommerklær selv, så ville det nok blitt masse spiderman og andre tøffe figurer. Han er jo gutt og tre år, så han ser selvfølgelig på sånne ting som kult, og bryr seg svært lite om de "fjollete" klærne mammaen liker! ;-) Må nok la han slippe til litt selv også, så han føler han får bestemme litt. Noen klær med figurer kan jo ikke skade ;-) he he. 

 Her blir det bare avslapping idag. Etter turen igår kjenner jeg det virkelig i bekkenet og resten av formen, og jeg visste det kom til å skje. Måtte ta meg paracet til frokost pga hodet også, og det er ikke ofte lenger heldigvis! Det positive nå er at paracet i hvert fall har begynt å virke! Noe den ikke gjorde før.. Nicolai bestemte allerede igår kveld at han skulle se på Shrek idag også, så nå sitter han og ser på Shrek2 og er heldigvis fornøyd med det. Jeg kjenner det på samvittigheten min siden sola skinner, men skal jeg orke en hel dag i skogen imorgen, så må jeg slappe av. Og dessuten vet jeg at han gleder seg veldig og kommer til å storkose seg imorgen! :o)

Ønsker alle en fin langfredag!

 

 

ÅRETS FØRSTE..

Heisann! 

For en nydelig dag dette har vært. Vi bestemte oss for å ta en liten kjøretur til Grebbestad idag, for å se om det var noen båter å se på enda, og rett og slett bare ha noe å bruke dagen på. Nicolai hadde med sparkesykkelen sin og virka veldig fornøyd med det. Vi gikk langs brygga og titta litt før vi snudde og gikk tilbake for å kjøpe årets første is! Det er jo tross alt påske og pent vær, og det er vel en god nok grunn til å stappe i seg masse godt..! Det var i det kaldeste laget å spise is ute på brygga akkurat idag. Det blåser jo som regel litt mer ved sjøen, og det merka vi godt. Til og med Nicolai syns det var kaldt og sa han ikke orka mer is. Da er det kaldt! ha ha...Siden oldemora og oldefaren til Nicolai har campingvogn i nærheten, så tok vi oss en tur innom. Vi var der i et par timer, og Nicolai rakk å bli såpass kjent med naboguttene at han forsvant for å leke. Det var litt rart og uvant kjente jeg, så jeg hadde ikke akkurat ro i kroppen der jeg satt med følelsen av og ikke ha kontroll over sønnen min! ha ha. Det gikk heldigvis bra, og han ville selvfølgelig ikke dra hjem da vi sa vi måtte dra. Lovte han at han skulle få være der masse i sommer, så da gikk det heldigvis bra.. He he. Uansett et godt tegn på at han koste seg! :o)Nå er jeg så trøtt, at jeg tror ikke det blir lenge til jeg hopper i senga. Håper alle har hatt en fin dag! ;-)

PÅSKEFROKOST

Åh, så deilig det er med ferie! Selv om jeg er sykmeldt, så må jeg fortsatt stå opp tidlig for å kjøre Nicolai i barnehagen, og bare det kjører som regel formen min på bunn resten av dagen, i og med at jeg sover så dårlig om nettene. Nå er det stort sett Andreas som tar han med seg i barnehagen da han skal på jobb om morgenen, men om han begynner kl. 06, noe han ofte gjør er det jeg som må kjøre. Jeg klarer så vidt å komme meg frem til jeg henter han i barnehagen, så det sier jo hvor lang tid jeg faktisk trenger på å våkne og starte dagen min. Får selvfølgelig utrolig dårlig samvittighet, og føler til tider at andre kanskje tror at jeg "spiller" litt på at jeg er gravid og kan være i dårlig form og har en unnskyldning til å sove lenge. Jeg må bare si at det absolutt ikke er sånn, og jeg kunne gjort alt for å være en av de som ikke merker noe særlig til svangerskapet og kan leve som normalt. Men nå er jeg dessverre ikke en av de heldige, så det må jeg bare godta. Får prøve å ta igjen når lillesøster har kommet. Håper vi får gjort masse gøy i sommer :-)

Igår fikk Nicolai være oppe litt lenger, og vi så på film sammen i stua og spiste hjemmelaget burger, selv om vi hadde spist middag tidligere på dagen! Det kaller jeg ferie, det! he he. Idag sov vi litt lenger enn vanlig, og lagde en deilig påskefrokost/lunsj! Så her nyter vi påskeferien til det fulle! :-)Ønsker alle en strålende skjærtorsdag i påskesola! :o)

STOLT GUTT OG ET SMELTET MAMMAHJERTE

På fredag hentet jeg en stolt gutt i barnehagen som hadde med seg en pose med påskepynt han hadde laget til mammaen og pappaen sin! Åh, det må være det vakreste jeg vet! Det stolte ansiktet til barnet ditt med verdens vakreste hjemmelagde ting og tegninger!♥ Vi har tatt vare på alle tegninger i en egen mappe, og tingene blir også lagt vekk på et lurt sted, slik at det ikke blir ødelagt og vi kan se på de fine minnene senere. Jeg har allerede planlagt at noe skal brukes i konfirmasjonen hans. Ha ha, jeg vet jeg er gal, og at det er en god stund til, men planlegging må til! 

Han hadde malt på et eget påskeegg som var fylt med fargede marsmhallows og sukker(?), og en plastikkopp med karse som var pyntet som en påskekylling. Vi fikk også et egg han hadde malt på, men det klarte han dessverre å knuse her om dagen. Han har vært veldig ivrig på det han har laget, og har ikke helt klart å la det være. Alt stod på kjøkkenbenken, og han hadde rett og slett henta krakken sin på badet og klatret opp for å hente det.... Luring! 

Nå er det offisielt påskeferie, og vi skal prøve å kose oss alt vi kan i påsken! Blir nok sene frokoster, late dager på sofaen med film, familiemiddager, og selvfølgelig må vi ut å nyte det fine påskeværet om værmeldingen stemmer! Lørdag skal vi opp til skogen hos pappa å grille pølser, og jeg tenkte vi kunne gjemme påskeegget til Nicolai der oppe. Enten i skogen eller inne hos hønene, kanskje? Perfekte muligheter! 

Håper alle får en fin påskeferie og nyter den fullt ut!♥

MY FIRST CLOTHES

God morgen!

Eller dag burde jeg vel skrive, men for meg som bare har vært våken i drøye to timer og nesten nettopp spist frokost er det fortsatt morgen. Sånn må det bare bli når man tydeligvis er en av de uheldige med svangerskapet med smerter og dårlig søvn. Begge svangerskapene har vært forskjellige, men allikevel så like. Plager har jeg i hvert fall hatt nok av med begge. Jeg husker jo hvorfor jeg sa jeg egentlig var fornøyd med et barn og aldri ville gå gravid igjen, men man glemmer jaggu fort! he he. Som sagt er det selvfølgelig verdt alt tilslutt, og det er heldigvis ikke så lenge igjen!

Man vet det ikke er lenge igjen, når synet av babyklær på tørkestativet møter deg. Jeg syns det er så koselig med alt babyrot og utstyr rundt meg. Jeg gleder meg sånn til å ta det i bruk! 

Nå er første babyvask snart tørt på stativet, og neste vask er allerede satt på!♥Ønsker alle en fin dag og GOD PÅSKEFERIE! 

Et mammaliv

Hei! Jeg er ei jente på 24år fra Halden. Denne bloggen vil handle om min hverdag som alenemamma til Nicolai(f.2011) og Mie (f.2015). Jeg er selvstendig distributør i Herbalife. Startet med produktene i januar 2014 for å få mer energi og gå ned i vekt. Mistet 12kg før jeg ble gravid på nytt med Mie. Har mistet 15kg etter svangerskap nr 2. Er fortsatt på min reise ned i vekt, så bloggen vil i hovedsak handle om min nye livsstil i form av kosthold og aktivitet fremover. Alle bilder er mine om det ikke står noe annet, og missbruk av disse vil bli politianmeldt!

Kontakt meg:
etmammalivblogg@live.no

Norske blogger

FacebookInstagramKategorier
Arkivet

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign


hits