EXTRA GIVERGLEDE

Hei, dere! 

Vi hadde en fantastisk kveld i 70-årslag for morfar igår! Bilder kommer muligens senere. Uansett skal jeg holde meg til overskriften; Extra giverlede 

"GLED ETT BARN SOM GRUER SEG TIL JUL. HALDEN HAR OVER 100 BARN SOM IKKE FÅR JULEGAVER UNDER TREET HVERT ÅR? 


Norge er ett av verdens rikeste land, men allikevel har vi flere fattige husholdninger. Fattigdom i Norge er ikke livstruende, men påvirker livet til dem det gjelder, slik at de ikke har muligheten til å leve ett fullverdig liv. Forskjellen mellom de som er fattige og de som er velstående, blir større og tydeligere spesielt ved juletider. 

Mens de aller fleste barn teller dagene til julaften, er det over 100 barn og ungdommer i bare HALDEN som gruer seg til julaften. Mange barnefamilier har ikke råd til tradisjonell julefeiring med masse julegaver under treet. Flere familier har faktisk ikke råd til å kjøpe en eneste julegave til barna sine. 

Jula er barnas høytid, og uansett hvordan du argumenterer for at julebudskapet handler om mer enn bare gaver, så er det faktisk gaver barna forbinder julen med. 

<<Fattige barn lærer seg og ikke ønske seg noe >> "


To som jobber på Coop Extra her i Halden inngikk ifjor et samarbeid med frelsesarmeen og reddet julen til hele 206 barn ved å gi julegaver som de hadde samlet inn fra folk som ønsket å hjelpe til. Målet er at alle barn skal få en hard julegave under treet, til en verdi av 200,-  

Dette er et prosjekt jeg syns er helt fantastisk, og at så mange ønsker å hjelpe andre. Jeg og mamma har nemlig gjort det samme, og jeg sitter nå igjen med verdens beste samvittighet over å vite at jeg faktisk er med på å glede et barn som kanskje ikke hadde regna med å få julegave. Vi var på Ullared på onsdag, og før turen spurte jeg mamma om ikke vi skulle handle et par poser med leker å levere på Coop, og det ville hun gjerne være med på. Derfor handlet vi alt vi skulle ha først, gikk ut i bilen med det, og gikk inn igjen for å finne noen leker. Nå vet ikke vi hvem og hvilke aldersgrupper som trenger, eller hva de ønsker seg, men vi regnet med at det kom godt med uansett. 

Igår var jeg og leverte posene, og de tok gladelig imot og takket. Nå håper jeg med dette innlegget at flere ønsker å hjelpe til med dette flotte prosjektet! Jeg vet at det bare er tre dager til julaften, men dette er nok noe som kommer til å fortsette neste år også vil jeg tro. Uansett kan man fortsatt levere i år også, frem til mandag, lillejulaften! Dere finner arrangementet til Extra giverglede på facebook HER

 

 

Et mammaliv

Hei! Jeg er ei jente på 24år fra Halden. Denne bloggen vil handle om min hverdag som alenemamma til Nicolai(f.2011) og Mie (f.2015). Jeg er selvstendig distributør i Herbalife. Startet med produktene i januar 2014 for å få mer energi og gå ned i vekt. Mistet 12kg før jeg ble gravid på nytt med Mie. Har mistet 15kg etter svangerskap nr 2. Er fortsatt på min reise ned i vekt, så bloggen vil i hovedsak handle om min nye livsstil i form av kosthold og aktivitet fremover. Alle bilder er mine om det ikke står noe annet, og missbruk av disse vil bli politianmeldt!

Kontakt meg:
etmammalivblogg@live.no

Norske blogger

FacebookInstagramKategorier
Arkivet

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign


hits