SKAL JEG STARTE MED BLOGGINGEN IGJEN?

Heisann! 

Her inne begynner det jaggu å bli en god stund siden jeg har vært. Jeg har fått noen meldinger på facebook av flere, at de savner innlegg her inne. Det er utrolig hyggelig å høre! Jeg savner å blogge også, men føler jeg ikke har tid til å blogge hver dag. Jeg er flink en liten periode, så dabber det mer og mer av. Det skjer hver eneste gang jeg prøver meg igjen. Derfor kan jeg ikke love at jeg kommer til å blogge så veldig mye akkurat nå i starten, men jeg kommer nok til å legge ut innlegg når det passer meg. 

Det er jo hele seks måneder siden jeg blogget sist. Man kan jo si at det har skjedd litt i livet mitt på den tiden. Nicolai ble fem år i starten av oktober og går sitt siste år i barnehagen, og Mie er allerede 1,5 år og har begynt på sitt første! Jeg er ferdig med permisjonen for lengst og har begynt å jobbe igjen. Tiden går helt sinnssykt fort med småtroll i hus. De som følger meg på instagram og snapchat har nok fått med seg det meste. Der er jeg også mye flinkere til å dele, kanskje noen ganger litt for flink til å dele, men om du har lyst til å følge meg heter jeg iidakm på begge :-) 


Se på de to a! Ekke rart man er stolt vettu ;-) 
 

Sikrer du barnet ditt riktig? DERFOR SKAL BARNET SITTE BAKOVERVENDT!

-FORSKJELLEN ER ET BLÅMERKE ISTEDENFOR EN BRUKKET NAKKE

Jeg er veldig opptatt av sikring av barn i bilen. Og riktig sikring av barn i bilen. Det er ikke bare å sette barnet i hvilket som helst sete, ta på beltet å kjøre! Da hadde jeg heller valgt å bli hjemme eller gå! Jeg kjenner det skjærer i hjertet mitt hver gang jeg ser uansvarlige foreldre ute og kjører med barna sine. Har du noengang tenkt på om du faktisk krasjer og barnet ditt brekker nakken eller i verste fall faktisk dør fordi du valgte den billigste og kjappeste løsningen? Er det virkelig verdt å ta sjansen? 

Siden jeg klarte å starte tredje verdenskrig på kun fem(?) minutter med dette innlegget ber jeg deg se dette:

http://www.tv2.no/2014/12/08/nyheter/viral/6322986 (En mamma advarer: Denne vanlige feilen tok livet av sønnen min. Ingen sa noe til meg. Ikke før det var for sent.)

Mange er klar over at å sette barnet forovervendt for tidlig kan være farlig. Og mange bryr seg ikke det hele tatt og lar barnet sitte som en godt voksen gjør. Gjerne i fremsetet og uten noen ting å sitte på. Det er det jeg syns er uansvarlig. For jeg regner med at du/dere som kanskje føler dere truffet skjønner hvorfor jeg mener det er uansvarlig, når det faktisk er bevist at det er tryggest å sitte bakover frem til barnet i hvert fall er fylt fire år? Alle vil vel det tryggeste for barna sine? Eller er jeg helt på bærtur nå? Da vil jeg i så fall ha en veldig god begrunnelse i kommentarfeltet, på hvorfor du velger og ikke følge det rådet som er tryggest?

Men det finnes også mange som ikke vet og ikke er godt nok informert om dette, som damen i linken over. 

Alt under er hentet fra: http://www.klikk.no/foreldre/smabarn/article919358.ece


Trygg Trafikk anbefaler at barn sitter bakovervendt i bilen lengst mulig. Aller helst bør de sitte mot kjøreretningen til de er fire år, og rådet kommer ikke uten grunn. 

-Å være sikret bakovervendt i bilen gir omtrent fem ganger bedre beskyttelse mot alvorlige skader i en eventuell ulykke, sier kommunikasjonssjef i TryggTrafikk, Kristin Øyen.

Hun forteller at dette skyldes at barn har et stort hode og en svak nakke, som ikke er ferdig utviklet ennå. 

-Når barnet sitter bakovervendt, fordeles kreftene i kollisjonen over hele barnets rygg og bakhode i stedet for at hodet kastes frem. Belastningen konsentreres dermed på nakken, sier hun. 

Av hensyn til tryggheten mener hun barnet må godta at det er litt dårlig plass til beina.

Selvfølgelig må barnet godta at det er litt dårlig plass til beina! Nicolai sitter med beina sine opp på seteryggen, han, men har han noen gang klaget på det? Nei, det har han ikke. Og hadde han gjort det, så hadde jeg sagt at hvis han vil være med å kjøre bil (noe han elsker), så må han sitte den veien, ellers kan vi ikke kjøre bil fordi det kan være farlig å sitte andre veien før han er stor nok. Da er jeg ganske sikker på at treåringen hadde sagt "åja" og ikke noe mer. Som han gjør på de fleste andre "dumme" unnskyldningene jeg kommer på i farta om han spør om noe. Fordi han er tre år, og han har ikke evnen til å forstå alt enda, og alt en voksen sier er farlig, det tror han selvfølgelig på. 

Er barnet for stort?

- Det er ikke farlig å sitte trangt, men det kan jo være litt ukomfortabelt for barnet. For litt større barn, finnes det imidlertid bakovervendte barnestoler helt opp til 25 kilo, sier hun. 

Og lurer du på om barnet er for stort, finnes det en tommelfingerregel. 

- Hvis mer enn en tredjedel av barnets hode går over kanten på stolen, er det på tide å skifte barnestol, sier Øyen. 

Mange mener bakovervendte seter gir misfornøyde barn, men Øyen tror ikke nødvendigvis at det å snu barnet er løsningen hvis barnet er urolig på biltur. 

- Jeg tror ikke det er forskjell på å få utålmodige og sprelske barn til å sitte lenge stille i bilen enten det er forovervendt eller bakovervendt, sier hun. 

Fikling med seler i baksetet er heller ikke noe argument for å snu setet. 

- Har man barn som tar av selen over skuldrene, finnes det belteoppsamlere som holder beltet samlet over brystet, sier hun. 

Vi spurte leserne i forumet om deres mening, og de fleste er tydelige på at de ønsker å følge oppfordringene om bakovervendt sete til barnet fyller fire år.

VOKSNE MÅ BESTEMME

- Jenta vår på snart fire sitter bakovervendt, og det skal hun gjøre enda en god stund. Det er ikke noe problem å få dette til for vi gir henne ikke noe alternativ. Enkelte valg er det faktisk vi som foreldre som skal ta og ikke barnet. 

Hun forstår at noen barn kanskje maser om å få se fremover, men mener det er noe foreldrene må takle på  samme måte som man må takle at de maser om å slippe og pusse tennene, sier en mor. 

Hun har vanskelig med å forstå hvordan man som foreldre har samvittighet til å snu små barn fremover. 

- Ikke når leger som arbeider med trafikkskadde barn sier at utfallet av å sitte bakover- i stedet for forovervendt i en kollisjon kan være et blåmerke i stedet for en brukket nakke. 

Ingen av dem som svarte i forumet hadde snudd bilsetet veldig tidlig.

Mange kjenner imidlertid til noen som har gjort det og uttrykker undring over at noen er så raske med å snu barna sine. 

- Vi sikrer barna på alle mulige måter, så hvorfor skal det være annerledes i en bil, skriver en mor. 

Hun mener strengere og høyere krav til sikring av barn i bil er på sin plass og ønsker flere kontroller velkommen. 

- Man ser mye rart på veiene, sier hun.

Ser mye rart på veiene ja? Gjett om!

Jeg har til og med ringt politiet fordi jeg så et barn på rundt samme alder med Nicolai (rundt tre år, om ikke yngre!) sitte i FORSETET på en bil UTEN et godkjent sete og UTEN sikkerhetsbelte! Går det an å være mer uansvarlig ovenfor barnet sitt? Fy fader, jeg får som sagt helt vondt. Jeg ga de skiltnummeret på bilen, og heldigvis skulle de sjekke det opp. Ikke vet jeg om de rakk det før de kom ut av butikken og skulle dra igjen, for de gir jo ikke akkurat noe tilbakemelding til den som ringer. Men jeg håper av hele mitt hjerte at de ble stoppet og jeg vet at i hvert fall jeg hadde gjort det rette og alt jeg kunne gjøre for å få det stoppet. 

Et eksempel til. Jeg hadde akkurat parkert i barnehagen til Nicolai og gikk ut av bilen. I bilen ved siden av meg blir et barn på nok en gang samme alder av en bestemor satt i fremsetet, uten godkjent sete (altså da mener jeg uten noe som helst å sitte på også) med bilbeltet rundt seg. Barnet roper overlykkelig ut til meg "JEG FÅR LOV TIL Å SITTE FORAN! :-D". Så kom det et lite "he he" fra bestemora som fortsatte "ja, når foreldra ikke er med får jo bestemor gjøre som ho vil".  Ja, jøss tenkte jeg, så heldig du er som har en så snill bestemor, som risikerer å la deg dø for å være snill mot deg som ikke aner hvor farlig det er. 

Jeg kan bare ikke fatte at noen velger og ikke høre på det som faktisk er anbefalt. Har du hatt glattkjøring? Ja, da har du mest sannsynlig fått sitte i et bilsete med sikkerhetsbeltet som blir sendt nedover en liten "bakke" og går ca. 5km/t? Er det bare jeg som husker det trykket man fikk i brystet når det bråstoppet i den lille farten? Det kan umulig bare være jeg som syns det trykket holdt lenge, og tenkte "shit! Tenk om jeg faktisk krasjer i 80km/t eller mer. Hvilket trykk det blir da? Jeg husker faktisk ikke helt hvor mye trykket ble doblet pr. femte kilometer, men det var en del, og jeg husker jeg fikk helt sjokk! Tenk deg da det lille, stakkars barnet i en kollisjon, som i tillegg sitter fremovervendt og kanskje uten anbefalt bilstol i tillegg. Den sjansen ville ikke jeg tatt! 

Så, VÆR SÅ SNILL og tenk deg godt om før valg av bilstol til barnet ditt!!

PÅSKEKONKURRANSE

God kveld!

Har du lyst til å vinne dette påskeegget til en verdi av hele 854kr? Jeg har valgt å gi bort dette egget med produkter fra Herbalife til en heldig vinner!

Egget inneholder:

Sjampo og balsam

♥ Såpe

♥ Herbalife SKIN mint clay mask

♥ Porsjonspakker med vaniljeshake for 7 dager

♥ 4 stk liftoff med appelsinsmak (kalorifattige brusetabletter som gir deg masse energi! mye bedre enn red bull!)

♥ 4 stk proteinbarer med sitron

♥ 4 stk proteinbarer med sjokolade/peanøttMed dette innholdet kan du kose deg litt ekstra i påsken uten å få dårlig samvittighet! :o)

Sjekk ut ETMAMMALIV på instagram for å delta! Lykke til!♥

NY HEADER

Heisann!

Nå er endelig den nye headeren min på plass, og jeg elsker den!! Flinke Kristine Valberg har laget mine siste tre headere jeg har hatt på bloggen, og det skal nok veldig mye til for at jeg velger en annen person til å lage mine headere og design. 

Nå har jeg jo hatt vinterheaderen litt for lenge, så det var veldig på tide at jeg fikk en sommerheader her på bloggen :o) 

 

 

Bildet er av Nicolai og meg, og er tatt på Fredriksten Festning her i Halden! Jeg ble utrolig fornøyd! Denne jenta kan det hun driver med, og jeg anbefaler å sjekke både bloggen og facebooksiden hennes! 

 

Headeren er I K K E sponset.

 

 

Hva syns dere?

#TESTREISERE

Hei, alle!

Jeg er medlem i noe som heter LikenShare, som er en side hvor bloggere, instagrammere, tweetere osv kan få teste forskjellige produkter, tjenester og opplevelser. Alt vi må gjøre er å dele våre erfaringer og meninger om det produktet vi eventuelt velger å takke ja til å teste ut. 

Jeg har fått en mail om at Star Tour leter etter barnefamilier som kan være ferietestere med reise og opphold dekket på et Blue Village-hotell. Star Tour har valgt ut de fire mest populære Blue Village hotellene til inspirasjon. Alanya - Kypros - Kreta og Rhodos, og jeg har jo selvfølgelig veldig, veldig lyst til å få den gleden av å være ferietester! 

Om jeg er så heldig og blir valgt ut har jeg veldig lyst til å ta med meg Nicolai og familien til Alanya i Tyrkia! Jeg er veldig glad i Alanya, men har dessverre ikke hatt mulighet til å reise dit med Nicolai enda, og får dessverre ikke til det i år heller. Jeg tror Nicolai hadde storkost seg med masse deilig is, bading, lek og ikke minst i bamseklubben til Star Tour! 

Nå har jeg aldri reist med barn, men om jeg skulle hatt med meg Nicolai på en slik reise er det viktig for meg at:

På flyet: 

♥ Underholdning - som barnefilm, tegnesaker osv, slik at barnet ikke blir utålmodig. Alle vet nok hvordan det er med skrikende og sutrete barn på en 4-5 timers flyreise enten man er foreldrene selv eller passasjer som ønsker å hvile. 

På hotellet:

♥ Det er god luft på hotellrommet. 

 ♥ Det er mulighet for aktiviteter for barna.

♥ Det er barnevennlig på hotellet og ingen "partybule". 

♥ Mulighet for å koble på WiFi, slik at jeg kan ha med PC'en å blogge om ferien vår. 

♥ Et pluss om det finnes både vogn og seng til utlån på hotellet, slik at man trenger å ta med minst mulig. 

Og til sist, men ikke minst er det veldig viktig at vi får kost oss alle sammen, og at både store og små får en minnerik ferie med Star Tour♥Nå er det bare å krysse fingrene for at vi er så heldige og blir valgt ut! Håper dere krysser fingrene med oss!

 

 Bilder lånt fra Star Tour sine nettsider / startour.no

#Testreisere #Startour

 

 

NYTT DESIGN

Hei, dere! 

Nå har jeg nettopp fått satt rumpa ned i sofaen, og her skal den få sitte en liten stund. Dagen har gått i ett. Jeg har vært på oppfriskende førstehjelpskurs og fått handlet inn litt til bursdagsfest for meg og ei venninne! Har nettopp fått laget geleshots sammen med ei annen venninne og satt de i kjøleskapet, så nå er det meste klart for jentefest her hos meg imorgen. Gleder meg♥

Over til overskriften. Jeg var så heldig og vant en designkonkurranse på facebooksiden til KvDesign, hvor man kunne vinne sitt eget, skreddersydde design, og nå har jeg endelig fått det! Designet mitt er enkelt og oversiktelig, og det er akkurat sånn jeg liker det! Gøy å ha noe ikke andre har. Jeg er veldig fornøyd :o)

Besøk gjerne bloggen til KvDesign HER

 

Hva syns dere? :o)

EN FACEBOOK-SIDE SOM GJØR NARR AV "STYGGE BABYER"

Jada, dere leste riktig, og dere tenkte sikkert det samme som meg. "Hva i alle dager er dette?! hvem gjør noe sånt?!". Jeg kom over en artikkel hos Side2 hvor nettopp dette stod som overskrift, og jeg måtte selvfølgelig klikke meg inn for å lese, og dette er noe av det som står: 

Flere mødre har tatt til motmæle etter at de oppdaget en Facebook-side som later til å være dedikert til å gjøre narr av babyer og småbarn. 

En forarget mot fra Florida i USA, Melissa Antenucci, sa at hun ble forferdet da hun ved en tilfeldighet kom over gruppen på Facebook, ifølge Huffington Post. 

Hun fortalte at gruppen, som i hovedsak skal bestå av kvinner som er mødre selv, tok bilder av barn fra Facebook for så å legge dem ut på siden, og gjøre narr av dem.

-Det er fryktelig. Disse kvinnenes kommentarer var noe av det verste jeg noensinne har sett. Jeg er en mor, og vet at de er mødre også, sier hun.

Antenucci sa at flere av gruppens medlemmer spesielt gjorde narr av barn med nedsatte funksjonsevner. Flere barn skal ha blitt kalt stygge. 

Under et bilde av en baby skrev en kvinne:

"Det er fryktelig stygt!"

En annen kvinne kommenterte:

"Du kan desidert ikke fikse noe som allerede er stygt"

En annen skrev: 

"En side for stygge babyer. Jeg har dødd og kommet til himmelen. Hvorfor kan ikke dere bo nærmere meg, så kan vi gjøre dette over en cocktail eller to?"

Dette er noe av det som ble skrevet på siden i følge Fox 10 News.

Fant datteren sin på siden

En mor ved navn Ellen Veach, som sier at hennes to år gamle datter har blitt gjort narr av på denne siden, sier at hun ble sjokkert da hun så bildet av barnet sitt. 

- Jeg har naivt lagt ut bilder av barna mine, kun for mine venners øyne. Jeg innså ikke at det fantes en gruppe som kunne ta disse bildene, og gjøre narr av barna. Som om det noensinne er noe jeg ville ha tenkt at en annen mor eller voksen kvinne ville ha gjort, sier hun.

 

Slike ting får meg til å lure på hva som er så forbanna galt med andre mennesker. Hvem er det som får seg til å skrive slikt om små, uskyldige barn? Det verste er jo faktisk at de er mødre selv. Nei, jeg har faktisk ikke ord. Ble helt satt ut av denne artikkelen. Jeg grøsser over at det finnes så mange syke ondskapsfulle mennesker der ute! 

 

 

LES RESTEN AV ARTIKKELEN HER 

 

 

#Side2 #artikkel #mammablogg

NY HEADER

Hei, dere! 

Idag har jeg faktisk laget header, ikke til meg selv, men til søskenbarnet mitt som skriver bloggen malinth.blogg.no

Jeg ble såpass fornøyd med den at jeg velger å dele den her på bloggen. Pleier aldri å lage headere, og har til og med betalt for å få min egen header. Har ikke hatt så veldig mye å gjøre idag. Har regna enormt fra i natt til nå, så Nicolai og jeg har vært inne i hele dag siden Andreas har hatt bilen på jobb. Derfor lekte jeg meg litt med redigeringsprogrammet da vettu. Ta gjerne en tur innom bloggen hennes for å se hvordan den ble der også! Jeg vet den ikke er perfekt, men den er da ikke såå dårlig til å være en av de første :o) Malin virket i hvert fall fornøyd, og velger å bruke den, så det er selvfølgelig det viktigste for meg.Hva syns dere? 

MIN PERSONLIGE ALMANAKKEr det noe jeg er avhengig av er det absolutt almanakk. Det er der jeg skriver ned alle arbeidsdagene og vaktene mine, hva jeg skal og klokkeslett, bursdager osv, osv! Hadde jeg ikke hatt en sånn, så hadde jeg nok glemt mye, for jeg er nemlig et stort surrehue på to bein. Nå har jeg i hvert fall gjort som de fleste andre bloggere, tatt til fornuft og skaffet meg en som er litt mer personlig. Og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd med den! Den ble så utrolig fin, at jeg bare har lyst til å sitte og se på den hele tiden. Nå er det i hvert fall bort med den svarte, kjedelige almanakken jeg kjøpte på Notabene tidligere i år!


Er ikke denne bare genial? Det skal bli deilig å slippe at turnusen min detter ut av boka hele tiden. Veldig kjekt med en plastlomme :o)Du får din helt egen personlige almanakk hos personligalmanakk.com! :o)

Hva syns dere? 

Et mammaliv

Hei! Jeg er ei jente på 24år fra Halden. Denne bloggen vil handle om min hverdag som alenemamma til Nicolai(f.2011) og Mie (f.2015). Jeg er selvstendig distributør i Herbalife. Startet med produktene i januar 2014 for å få mer energi og gå ned i vekt. Mistet 12kg før jeg ble gravid på nytt med Mie. Har mistet 15kg etter svangerskap nr 2. Er fortsatt på min reise ned i vekt, så bloggen vil i hovedsak handle om min nye livsstil i form av kosthold og aktivitet fremover. Alle bilder er mine om det ikke står noe annet, og missbruk av disse vil bli politianmeldt!

Kontakt meg:
etmammalivblogg@live.no

Norske blogger

FacebookInstagramKategorier
Arkivet

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign


hits